Hanneke Wessel Werkgeluk Virtual Assistant Worden

Het is de week van het werkgeluk. En gelukkig wordt daar, landelijk en internationaal, veel aandacht aan besteed. Want geluk in je werk is zo belangrijk! Wat betekent werkgeluk voor Hanneke? ‘Werkgeluk is voor mij dat ik voor langere tijd ergens heel geconcentreerd aan kan werken. Dat ik mag stuiteren, hyperen, kan initiëren, nieuwe ideeën kan genereren. En dat ik dan ook de tijd kan nemen om die dingen uit te werken, ongestoord, in een super lekkere flow, dat is voor mij echt werkgeluk. Daar wordt mijn hartje gewoon heel erg blij van.’

Wie zit er nou op mij te wachten?

Werk waar je het lekker naar je zin hebt, met plezier naartoe gaat en waar je energie van krijgt is fantastisch. Het werkt door in alle aspecten van je leven. Toch blijven veel mensen vaak hangen in een baan waar ze zich helemaal niet happy voelen. En eigenlijk is dat is niet zo gek, want we kunnen wel 50 redenen bedenken om te blijven zitten waar je zit. Sterker nog: de meeste hiervan hebben we, ergens gedurende onze loopbaan, ook wel eens tegen onszelf gezegd. Herken je ze?

 1. Ik heb fijne collega’s
 2. Ik heb veel vakantiedagen
 3. Ik kan veel thuiswerken
 4. Ik krijg een leuk opleidingsbudget
 5. Ze bieden een goed pensioen
 6. Sommige werkzaamheden zijn wel leuk
 7. Ik kan m’n kinderen naar school brengen
 8. Ik kan op de fiets
 9. Ik werk er al heel lang
 10. Ze hebben me nodig
 11. Wie zit er nou op mij te wachten?
 12. Ik weet niet of ik wel iets anders kan
 13. Ik ben zwanger
 14. Het is een leuke locatie om te werken
 15. Het gras lijkt altijd groener ergens anders
 16. Ik weet wat ik heb, niet wat ik krijg
 17. Het betaalt goed
 18. Nu heb ik zekerheid
 19. Als ik wegga is er niemand anders die het werk kan doen
 20. Ik heb geen energie om iets anders te zoeken
 21. Ik kijk eerst nog even hoe het gaat met die nieuwe manager
 22. Als ik ergens anders ga werken moet ik weer opnieuw beginnen
 23. Ik wil wel iets anders maar ik weet nog niet wat
 24. Ik durf niet
 25. Wat als het daar niet leuk is?
 26. Ik krijg een mooie eindejaarsbonus
 27. Ik heb het naar mijn zin
 28. Ik kan hier veel leren
 29. Volgend jaar kan ik voor een andere functie gaan
 30. Het zou niet eerlijk zijn tegenover mijn collega’s die tijdens een reorganisatie weg moesten terwijl ik mocht blijven
 31. Ik heb het eigenlijk helemaal niet slecht
 32. Mijn partner heeft net een nieuwe baan
 33. Ik ben chronisch ziek en durf het risico niet aan
 34. We willen graag verhuizen/een huis kopen/verbouwen
 35. Ik vind het lullig om ze in de steek te laten
 36. Ik heb nu een vast contract
 37. Ik ben al boven de 40
 38. Alles is zo onzeker nu
 39. Overstappen in deze tijd zou stom zijn
 40. Ik ben al zo vaak geswitcht, ik moet het nu eens volhouden
 41. Ik ben goed in mijn werk
 42. Ze zien vast nog wel wat ik écht kan
 43. Ik doe dit al zo lang
 44. Ze zijn altijd goed voor me geweest
 45. De werkdruk wordt binnenkort lager, is me beloofd
 46. Ik vind het eigenlijk best wel leuk werk
 47. Ik weet niet zo goed wat ik nog anders kan met mijn ervaring
 48. In principe zijn ze vrij flexibel
 49. We zijn net met een nieuw project gestart
 50. Als ik nu zelf wegga krijg ik niks mee

Van hard werken naar hart werken

Heel eerlijk. Als je dit met je hoofd bekijkt dan zijn ze bijna allemaal gewoon heel logisch. Maar wat nu als je met je hart kijkt? Zorgen die 50 redenen dat dat hart een huppeltje maakt? Wat ons betreft is er namelijk één heel goede reden om actie te ondernemen: als je niet gelukkig bent in je werk. Want als je geen energie krijgt van je werk, of erger nog, het gevoel hebt dat je gezondheid eronder lijdt, dan is je huidige baan misschien toch niet meer de beste plek voor jou. Tijd om verder te kijken dus. Bij je huidige werkgever of ergens anders. Life is too short to wait! Is dat spannend? Ja, best wel. Maar een heleboel van de zaken hierboven vind je ook in andere functies en misschien zijn de voorwaarden daar nog wel beter dan in je huidige baan. En je hoeft ook niet direct grote stappen te zetten, dus je kunt je zevenmijlslaarzen lekker in de kast laten staan. Wordt het leuk? Jazeker! Want je gaat een wereld ontdekken waarvan je het bestaan nog niet wist. Een frisse wind door je hoofd en door je leven. Schijnt trouwens heel goed te zijn voor je hersenen, regelmatig veranderen van routine.

Waar zit jouw ‘Aan’ knop?

Sta jij op het punt dat je inderdaad verder wilt kijken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen, omdat je niet weet wat je wilt? Het klinkt simpel en dat is het ook: ga het gewoon ontdekken. Probeer dingen uit, volg webinars van mensen die je inspireren, word ergens vrijwilliger, geef je op voor een cursus of een training (daar is dat STAP-budget voor uitgevonden!), en ontdek waar jij van ‘aan’ gaat. Wat jouw energie laat stromen. Waar jij blij van wordt. En als je het hebt gevonden: ga dan bedenken hoe je daar je werk van kunt maken. 

Misschien ontdek je dat je het super leuk vindt om te schrijven, met dieren te werken, een online community te beheren, social media te managen, websites te bouwen, video’s te maken of evenementen te regelen. Wat nou als je je voorstelt dat je daar je baan van kunt maken? Voelt dat al wat lichter? Blijer? En wat als je er je eigen bedrijf van kunt maken? Waarin je meer kunt doen van wat je het allerleukst vindt en zelf bepaalt waar, wanneer en met wie je wilt werken?

The sky is the limit

Tijdens de VA iets voor mij?! oriëntatieweek gaan we dit allemaal samen ontdekken. Vrijblijvend. Stapje voor stapje. En vooral: met heel veel positieve vibes. Een week lang inspirerende webinars, prikkelende vragen en andere manieren om erachter te komen hoe jij je werkgeluk weer terugvindt. In VA galaxy is eigenlijk alles mogelijk. Onder jouw voorwaarden. Geef me één goede reden om dit niet te willen 😉 Doe je mee?

Ook op zoek naar meer werkgeluk? Ben je benieuwd welke richtingen jij allemaal op kunt? Doe dan mee met de VA iets voor mij? oriëntatieweek!

 

VA iets voor mij header