Zo dat hakte er toch wel even in zondag, het nieuws dat de scholen dichtgaan en de horeca moet sluiten.

Want je ziet het aankomen. Haalt toch nog wat extra boodschappen in huis. Loopt in het bos ruim om andere mensen heen en dan gaan we ineens toch nog een stapje verder.

Mijn gedachten gaan alle kanten op.

Van “We moeten zorgen dat we fit blijven” naar “Wat kan ik doen voor anderen?” tot “Kan ik iets op school betekenen?” en “Ik wil Nederland helpen bij het online werken”. En ook gedachten van dankbaarheid dat wij met VA school al voor 95% online werken en dus al gewend zijn om van alle digitale hulpmiddelen gebruik te maken en virtueel te communiceren. Dat is een geruststellende gedachten. Neemt niet weg dat de energie en focus wel even minder is en dat is een aspect wat je minder goed ‘technisch’ kunt regelen. Of zijn hier toch ook mooie foefjes voor?

Al die gedachten en ideeën. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Oftewel de ideeëngenerator in mij in actie. Ik weet niet beter.

Ik voel op dit moment om naast het werken en dingen te regelen ook behoefte om tijd te pakken voor mezelf, op te ruimen en uit te rusten. Heb jij dat ook?

Mijn energie is lager, mijn focus zoek en er zijn momenten dat het zweet me uitbreekt. “Help is dit een symptoom?”. 

Er is voor mij maar één manier om de gedachtenstroom te temmen. Een plan.

Olivia is thuis en wij spenderen wel vaker de dag samen als ik moet werken, dus dan maken we altijd samen een plan.

Samen werken

We pakken dan een A4’tje en maken blokjes van een uur. In dat blokje van een uur tekent zij wat we in dat uur gaan doen. Zo wordt het ook echt een plan van ons samen en weet zij waar ze op kan rekenen.

Onderdeel van mijn plan is een 21 days of magic ervaring opzetten. In de loop der jaren heb ik aardig wat tips en tools verzameld om mentaal en fysiek in shape te blijven. Graag deel ik met je wat ik eraan heb gehad en mogelijk helpt het jou ook. Dus iedere dag een moment in de dag om even te focussen op een opdracht, tip of verhaaltje. Ik hoop dat het je helpt.

De vraag voor vandaag is: Wat heb je nu nodig?

Het klinkt heel eenvoudig, maar voel maar even wat er gebeurt. Heb je zin om een rondje te wandelen? Keihard aan de slag te gaan met je project? Iemand te bellen? Even niks doen? Muziek luisteren? Lekker door de kamer te dansen? Doen! Wat het ook is. Doe wat jij nu nodig hebt!

Ons lichaam geeft het vaak wel aan, maar we vergeten er soms naar te luisteren. Nu is een uitstekende periode om daar veel meer aandacht aan te geven. Volg die impulsen.

Voor vandaag heb ik twee dingen op mijn lijstje die ik wil doen:

Zorgen dat ze op school ook met Zoom kunnen werken, zodat de klasgenootjes elkaar kunnen blijven zien en ontmoeten.

Iedereen informeren over onze gewijzigde plannen met betrekking tot livedagen en events.

En dat is qua doelen of plannen voor vandaag even helemaal genoeg. Ik laat lekker wat ruimte over voor de andere dingen die zich vandaag voordoen.

Go with the flow and make magic happen,

Hanneke

Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij 21daysofmagic. Een 21-daagse ervaring met fijne oefeningen, tips en ervaringen van anderen. Alles om mentaal en fysiek fit te blijven en weerbaar te zijn voor alles wat er om ons heen gebeurt. #sharingiscaring #positivevibesonly