De highway naar succes

“Ik vind het vaak zo lastig om focus te houden!” hoor ik in bijna ieder gesprek dat ik met een startende virtual assistant heb. En dat snap ik helemaal want er is zoveel te ontdekken. Vaak vermomt in verleiding en afleiding. Als je met je eigen bedrijf begint is eigenlijk alles leuk, zelfs als het niet echt leuk is. Want het is wel allemaal interessant. En je moet het uiteindelijk allemaal leren toch?! Zeker! En toch is het echt wel slim om jezelf af en toe een beetje te beteugelen. Om niet maar iedere afslag te nemen die interessant lijkt, want de highway naar succes kent vele verleidingen.

Don’t leave the highway

Ik vergelijk het eigenlijk altijd met een autovakantie. Je kiest een bestemming, je stippelt de route uit en rijdt de straat uit. Op weg naar je doel. Dan ga je ook niet iedere afslag nemen omdat ‘daar zo’n leuk kledingwinkeltje is’ of ‘je daar nog een leuke foto workshop kunt volgen’. Dat is namelijk niet zo slim om te doen. Het slurpt benzine/energie, je hersenen moeten steeds switchen en raken over hun toeren en je komt zo nooit op de plaats van bestemming. En dat was nu juist je doel toch?!

De highway naar succes

Zo gaat dat vaak ook met je eigen VA business. Er komt ontzettend veel op je af in de highway naar succes. Heel vaak is het verleiding en afleiding. Echte energieslurpers vaak, maar dat heb je in eerste instantie niet in de gaten. Mijn tip: stel haalbare doelen en focus op je eerstvolgende doel. Zorg dat je met regelmaat geconcentreerd kunt werken en verban ruis (jij weet wel wat jouw grootste stoorzender is) en verleiding (ja die telefoon ja) uit je werkleven. En neem je onbewust toch een afslag, herpak je en rij direct weer de snelweg op. Hierin kun je jezelf echt trainen. En geloof me, het gaat je heel veel voldoening en succes opleveren als je het op deze manier aanpakt.

Nog drie handige tips om met meer focus te werken

1. Bedenk ‘s ochtends welke drie dingen jouw absolute prioriteit en aandacht hebben. Kijk weer naar dit lijstje en herpak je focus.

2. Pak je te vaak je telefoon (zonder reden). Werk met een timer. Werk onafgebroken voor 30, 60, 90 minuten en leg je telefoon even weg. Werkt voortreffelijk!

3. Doe voldoende dingen die je leuk vindt en die je interesse hebben. Wissel deze af met de wat meer routinematige klussen.

Ter ondersteuning van jouw focus hebben we nog een aantal handige planners voor je. Je downloadt ze hier.

Succes en leuk als je hieronder laat weten of er nog onderwerpen zijn waar je meer over wilt lezen.

Handtekening Hanneke Wessel
De highway naar succes

Wil je eigenlijk graag een nieuwe route bewandelen als het om werk gaat en weer nieuwe energie op doen? Wil je je nieuwsgierigheid achterna en je persoonlijke grenzen verleggen? Laat je tijdens de ‘VA iets voor mij? oriëntatieweek’ inspireren en ontdek in één week of het werken als virtual assistant iets voor jou is.
Meer informatie vind je hier.

Virtual assistant iets voor mij orientatieweek