Hanneke in de weerstand

Ik zag net op Instagram een videoadvertentie voorbij komen van die weerstandsbanden waarmee je lekker stevige dij- en bilspieren krijgt. Je kent ze. Bij mijn personal trainer Lars krijg ik diezelfde weerstandband iedere woensdag (door diezelfde Lars omgedoopt tot ‘Bikkel Woensdag’) met liefde aangereikt. Dus, kom maar op met die weerstand!

Ik voel inderdaad weerstand

Ik doe ‘m om en ik voel inderdaad weerstand. Hij geeft een knikje. Braaf (maar onder inwendig protest) stap ik naar rechts en de eerste keer 25 meter zijwaarts is de hel op aarde. Wat doet dit zeer. Als ik nu sneller ga, of kleinere stapjes neem, of iets minder diep ga zitten. Alles in mijn lichaam zegt dat we een uitweg moeten vinden om deze vreselijke pijnen (ja ik overdrijf ik weet het) niet aan te hoeven gaan. Op de terugweg is het precies hetzelfde, maar dan met het enige verschil dat Lars weer dichterbij komt en het eerste rondje dan dus bijna erop zit. Thank god.

Magic happens

Bij de tweede keer merk ik al dat er iets gebeurt en hap ik ook niet meer als een visje op het droge naar adem. Bij de derde keer voel ik dat er iets gebeurd is. De weerstand is ‘weg’ en mijn lichaam weet wat ie moet doen.

Mijn spieren zijn wakker, alert, geactiveerd.
Ze worden warm, soepel en sterker.
Mijn lichaam voelt ready for more!

Blijf stappen zetten

Zo is het ook bij ondernemen. Succesvol ondernemen is ook echt topsport. Blijf trainen en gewoon iedere dag je stappen zetten. Bel die ene potentiële klant, schrijf die teksten voor je website en neem die videopitch op. Just do it zou mijn vriendin Nike zeggen. En never ever give up!

Oh en aanstaande bikkelwoensdag? Sta ik ook gewoon weer te klagen en te puffen hoor, als ik die band alleen al zie. Maar als ik ‘m eenmaal om heb voel ik aan alles … this is where the magic happens.

Handtekening Hanneke Wessel
Hanneke in de weerstand

Over weerstand gesproken. De twee startende virtual assistants Kim & Kim weten alles van weerstand én doorzetten. We hebben ze een jaar lang gevolgd tijdens de training van VA school en de start van hun bedrijf. Ze vertellen openhartig over hun ups, downs en absolute hoogtepunten tijdens dit avontuur. Vraag hier het e-book aan en lees hun hele verhaal. 

52 weeks of joy