Hanneke VA school met draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling

Word jij ook zo blij van handige gadgets? Dingen die je werk makkelijker maken, je dag een beetje leuker? Van die dingen waarvan je denkt: waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Wij ook! Ook bij Hanneke staat de pakketbezorger regelmatig voor de deur, want ze is gek op gadgets en probeert ze graag allemaal uit. Maar wat zijn nou de dingen waar zij echt niet meer zonder kan? Speciaal voor de techniekliefhebbers en gadget-freaks onder ons: Hannekes Favourites: 5 gadgets voor virtual assistants!

In het kader van de transparantie: de linkjes naar de producten in dit blog zijn affiliate linkjes. Binnenkort leggen we je in een blog uit hoe affiliate linkjes werken en hoe je ze zelf kunt inzetten!

 

Hannekes favourite gadgets de Belkin splitter

Belkin Lightning Rockstar™ Audio en Oplaad Kabeladapter


Wat is het? 

Een gadget waarmee je je iPhone kunt opladen en tegelijkertijd audio kunt luisteren. Ze zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen, ook met HDMI bijvoorbeeld. Met deze splitter kan ik mijn telefoon opladen en lekker bellen terwijl hij in mijn laptop zit. 

Waarom kun je niet zonder?

Voordat ik deze splitter ontdekte raakte ik als ik gebeld werd vaak een beetje in paniek, omdat de batterij van m’n telefoon zo snel leegloopt. Dan moest ik ondertussen snel een oplossing zoeken. Soms ben je wel eens aan het bellen, aan het opladen en aan het typen tegelijk en dan is dit handig.

Waar word je blij van?

Het geluid is heel zuiver. Ik heb ook wel eens een goedkopere nepperd gehad, maar dan hoorden mensen me soms niet meer, of het kraakte. Dat is best gênant. Want als professional moeten je spullen gewoon in orde zijn toch? Belkin werkt samen met Apple, dus dit is van goede kwaliteit.

Minpuntjes?

Eigenlijk niets. Behalve dan dat dit soort dingen van tijdelijke aard zijn, want als er weer een nieuwe telefoon komt met een ander uitgangetje, dan heb je weer een andere oplossing nodig. Het is ook voor iedereen anders. Want ik kan me voorstellen dat iedereen die nu met earpods zit denkt: hè, heb jij nog een snoertje dan? Dat snap ik wel, maar ik heb inderdaad een snoertje, dat vind ik fijn. En dan help dit middel me om relaxed en professioneel mijn werk te kunnen doen.

Hier koop je het: Belkin Lightning Rockstar Splitter

Een week op pad met virtual assistant Alice Openeer

IK Multimedia iKlip Grip


Wat is het? 

Een selfie-stick met afstandbediening en een tripod. Deelnemers aan de training Online Marketing VA kregen deze altijd bij de module Video, omdat het echt mijn favoriet is. 

Waarom kun je niet zonder? 

Er zit een afstandsbediening bij. Je bent dus niet alleen je eigen filmer maar ook een hele slimme, handige regisseur. Je hoeft niet je scherm aan te raken, kunt tussendoor pauzeren en weer verder gaan en hoeft dus niet te knippen en plakken aan het eind. Je kunt er ook makkelijk een serie foto’s mee maken. Sherry-Lee zegt altijd dat ik, als ik een video maak, ook een paar intentional< foto’s moet maken. Dan kunnen die weer dienen als thumbnails bij de video of voor de social media posts. Doordat het zo makkelijk gaat, vergeet ik het eigenlijk nooit en vind ik het eigenlijk nog leuk ook. Een soort fotoshoot met jezelf. 

Waar word je blij van? 

Je kunt hem als selfie-stick gebruiken, hij is lekker lang en ligt lekker in de hand. Je kunt hem ook als tri-pod gebruiken en er staand mee opnemen. Hij is super steady, valt niet om en de houder kun je horizontaal en verticaal gebruiken. Hij is solide en betrouwbaar, ik heb er zelf nog nooit problemen gehad. 

Minpuntjes?

Ik vind hem wel prijzig, hij had van mij wel twintig euro goedkoper mogen zijn. Maar ik vind het hem wel waard. Ook omdat je dure telefoon er veilig in zit. Hij klemt bijvoorbeeld na al die tijd nog steeds goed, bij andere sticks gaat dat na verloop van tijd vaak stuk. Ik gebruik hem bij iedere video die ik maak, een paar keer per maand. En het bespaart tijd omdat je sneller kunt werken. Het enige dat ik nog mis is dat hij zelf m’n filmpjes upload! 

Tip

Deze selfiestick is ook fijn voor je opdrachtgevers als ze veel video’s maken: ze blijven in hun flow, kunnen makkelijk dingen opnemen en ze snel met je delen als je ze moet bewerken. Dus als je nog een mooi klant-cadeau zoekt, voor Kerst of Oud & Nieuw bijvoorbeeld, dan zou ik deze geven. Ik heb hem nu twee of drie jaar en hij doet het nog steeds heel goed. Ik heb er een paar weggegeven en er nu nog eentje hier op voorraad, die houd ik angstvallig in mijn laatje, haha! 

Hier koop je het: IKlip Selfiestick

Hannekes favourites Draadloze Over-Ear Koptelefoon Met Noise Cancelling

Sony WH-1000XM4 Draadloze Over-Ear Koptelefoon Met Noise Cancelling


Wat is het? 

Een draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling.

Waarom kun je niet zonder? 

Noise cancelling is natuurlijk ontzettend handig als je in een drukke omgeving werkt of zoals nu veel thuiswerkt. Ik gebruik ‘m als Olivia bijvoorbeeld op de iPAD zit, zodat ik toch geconcentreerd kan werken en niet word afgeleid door geluiden. En ik gebruik hem ook bij online events, zoals bij Tony Robbins. De beleving is dan heel anders, alsof je er echt bij bent.

Waar word je blij van?

Hij gaat onwijs lang mee, echt niet normaal. Als hij opgeladen is kan je er zo’n dertig uur mee doen. De oorschelpen zijn zacht en zitten ontzettend lekker. Ze zijn ovaal in plaats van rond en zitten daardoor helemaal om je oor heen. En verder heeft deze koptelefoon echt prachtig geluid. Ik ben HSP, auditief, dus het geluid moet loepzuiver zijn. Daar word ik lekker rustig van. Ik heb een Spotify Playlist ‘Maximum Concentration’, die zet ik heel vaak op en dan ben ik gewoon helemaal in die wereld. Ik gebruik ‘m als ik wil schrijven, dan luister ik vaak naar pianomuziek en dan gaan m’n vingers als vanzelf over dat toetsenbord. En dan is het fijn als dat rechtstreeks binnenkomt. Je hebt je eigen coconnetje. Het is één van mijn beste aankopen van 2020.

Minpuntjes?

Ik heb geen minpuntjes, maar ik moest er wel even aan dit type koptelefoon wennen. Het is iets anders, omdat je er helemaal in zit. Daardoor kan het een beetje overwhelming zijn op het begin. Dus ik raad iedereen aan het eerst even uit te proberen of er eentje te lenen, want het is een kostbare aankoop. Op het begin ging de koptelefoon ook nog automatisch uit als Olivia iets zei, of als ik er tegenaan tikte. Maar dat kun je dus instellen, er zit een goede gebruiksaanwijzing bij. En als je hem buiten draagt is het natuurlijk juist veilig als hij uitgaat bij geluiden van buitenaf.

Tip

Ik wil mensen niet op kosten jagen. Maar ik ben toen gaan vergelijken en heb me verdiept in de koptelefoons van Bose en Sony. De mensen die de vorige versie van Sony hadden waren vele malen tevredener over deze versie dan over de vorige, die toch ook al zo’n €250 kostte. Reviews zijn natuurlijk vaak heel positief of heel negatief, maar ik kijk dan naar de dingen die de mensen benoemen. Bijvoorbeeld over die oorschelpen, dat die groter zijn gemaakt zodat ze comfortabeler zitten. Dat is iets dat ik belangrijk vindt. Zo kun je uit de reviews toch veel voor jou waardevolle informatie halen.

Hier koop je het: Sony WH-1000XM4 draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling

Hannekes favourites gadgets Studio Lampenset

Studio Lampenset


Wat is het?

Een professionele belichtingsset voor het maken van video-opnames.

Waarom kun je niet zonder?

Als je veel webinars geeft is een lampenset handig. Deze set kwam tijdens de Video Business School van Zarayda Groenhart ter sprake. Maar de set is nogal groot, het is echt een professionele set. Om deze op te zetten ben je even onderweg. Dus voor korte webinars of voor bijeenkomsten met een klein groepje had ik via Instagram een ringlight besteld. Die stond heel dichtbij en je moest hem best wel fel zetten om goed licht te hebben, daar kreeg ik een beetje migraine van. Hij stond boven mijn camera en ik keek recht in dat witte licht. Dus nu ben ik toch weer verknocht aan mijn lampenset.

Waar word je blij van?

Deze lampen zorgen voor egaal licht, ook al draait de zon of loopt er iemand voorbij. Het duurt soms even om filmpjes op te nemen en zonder lampenset is het licht dan dus ook steeds anders. ‘s Avonds ziet het er ook allemaal frisser en helderder uit en het doet ook iets voor je make-up, haha!

Minpuntjes?

Wat ik al zei: het is een behoorlijke installatie en veel werk om op te zetten. 

Tip

Het is zwaar spul, dus ik zou een goed merk kiezen, want je wilt niet dat het omvalt bijvoorbeeld. Maar dat geldt eigenlijk voor alles in deze lijst. Ik heb wel eens gezien dat iemand een dure iPhone liet vallen omdat ze een selfiestick van de action had. Soms gaat het goed, maar een telefoon van € 1100 in een selfiestick van €15? Dan zou ik toch in iets beters investeren.

Nog een tip: lampensets zijn net als ringlights heel goed tweedehands te verkrijgen. Die zijn vaak maar een paar keer gebruikt en dat is een mooie duurzame oplossing. En als je bij je opdrachtgever video’s ziet die beter kunnen qua licht, kun je hen ook zo’n set adviseren. Het is echt een professionele upgrade.

Hier koop je het: Studio Lampenset

Hannekes favourite gadgets microfoon

RØDE Lavalier GO Dasspeld-microfoon


Wat is het?

Een set van twee dasspeld-microfoontjes die je kunt inpluggen in je telefoon of laptop.

Waarom kun je niet zonder?

Toen ik startte met video maken ben ik op onderzoek uitgegaan: wat zijn nou de dingen die je  daarvoor minimaal nodig hebt? Eén van die dingen is een dasspeld-microfoon.

Waar word je blij van? 

Het is top geluid, echt! Als ik een video maak doe ik ‘m op. Naast het fijne geluid werkt het ook makkelijk. Er zit een handige clip op waarmee je hem vastmaakt. En je hebt een plug voor je telefoon of laptop met een snoertje en daarop sluit je de microfoontjes aan.  

Minpuntjes?

Hij is best prijzig. En ik had een set van twee, maar van die ene is al vrij snel het schuimbolletje afgebroken, dat was dan wel weer jammer. Maar ik gebruik er meestal maar één, want als er meer nodig is komt Sherry-Lee vaak om de hoek kijken en die heeft alles wat er dan nodig is. 

Hier koop je het: RØDE Lavalier GO Microfoonset

 

Favoriete gadgets Hanneke VA school

Wat is jouw favoriete VA-gadget?

Tot zover Hannekes favoriete gadgets. Zit er iets voor je tussen, als investering in jezelf of als cadeau voor je buddy of een opdrachtgever? En we zijn ook heel benieuwd naar jullie favoriete gadgets. Wat voor handige hebbedingetjes heb jij onlangs ontdekt en waar kan je niet meer zonder? Deel jouw tips in de reacties hieronder, je mede-gadgetfreaks zijn je dankbaar!