Kaylee is de 1000ste VA schooler

Duizend mensen die de training van VA school gevolgd hebben. Hoe fantastisch is dat? En hoe leuk dat we de duizendste deelnemer, Kaylee van de Veerdonk, mogen volgen tijdens haar training. Hoe ervaart zij deze reis en wat zal het haar brengen? Wekelijks stellen we Kaylee een aantal prikkelende vragen. Lees je lekker mee?

Tip: Start onderaan als je de avonturen van Kaylee nog niet volgt.

November/december 2022

Het perfecte plaatje loslaten

En dan is het ineens december en is het alweer een jaar geleden dat Kaylee zich inschreef bij VA school. Wat een jaar! En met de jaarwisseling in het vooruitzicht: met welk gevoel kijk je vooruit, Kaylee? Met een goed gevoel. Ik weet wat ik wil. Nu moet ik het nog uitvoeren en zorgen dat het allemaal uit gaat komen. Ik heb dromen, hele grote dromen. Als er al een klein deel van uit zou komen, ben ik al heeel blij. Volgend jaar wil ik sowieso een keer op reis gaan en wil ik een kantoor hebben waar ik dagelijks naar toe kan. Het liefst wil ik weer een eigen woonruimte hebben en dan een plekje creëren als mini kantoortje in huis. Voor nu zijn het nog dromen maar ik hoop toch dat ik het heel snel kan kan bereiken!”

“Ik kijk nu uit naar de maandag omdat ik dan weer kan doen wat ik leuk vind”

Wij zijn alvast super trots op je Kaylee. Op de reis die je gemaakt hebt, al die stappen die je gezet hebt en al die doorgehakte knopen. Zo mooi dat we jou daarin mochten volgen. Hoe kijk je eigenlijk zelf terug op de afgelopen maanden? “Met mixed feelings. Ik had zo graag veel verder willen staan dan waar ik nu sta. Ik had veel eerder willen besluiten wat te doen en hoe ik dit moest aanpakken.

Maar ik ben zo gegroeid het afgelopen jaar. Ik had dit nooit kunnen bedenken. Ik had verwacht dat ik nog steeds in een werksituatie zou zitten waar ik niet gelukkig van zou worden. Dat ik iedere dag weer als een slappe vaatdoek op de bank zou liggen na een werkdag. Dat ik ieder weekend nodig had om bij te komen en op maandag weer hetzelfde mee zou moeten maken. Ik ben ZOOO blij dat ik dit nu allemaal niet meer heb. Ik kijk nu uit naar de maandag omdat ik dan weer kan doen wat ik leuk vind. Ik denk ook niet meer in week- en weekenddagen. Ik werk wanneer ik wil, ik neem vrij wanneer ik wil. Voor iedereen die twijfelt: Niet doen! Start! Het is het allemaal waard.”

September/oktober 2022

Het perfecte plaatje loslaten

Je website staat live, woohoo! Gefeliciteerd! Wat vond je het lastigst aan het maken van je site en waar ben je het meest trots op?
“Wat ik het lastigste vond, is dat ik niet wist wat ik wilde. Eerlijk gezegd weet ik dat nu nog niet. Andere websites vind ik dan zo mooi eruit zien en dan vind ik de mijne weer wat basic. Ik heb mij erbij neergelegd en hem daarom ook live gezet. Ik dacht: nu moet het live anders blijf ik er maar mee bezig. En het hoeft niet perfect te zijn! Het kan altijd weer aangepast worden. Dus waar ik het meest trots op ben, is het kunnen loslaten van het perfecte plaatje en gewoon gaan. En ik ben gewoon trots dat ik een website heb en dat ik deze zelf heb gemaakt!”

Daar mag je zeker trots op zijn Kaylee! En hoe zit het met je productaanbod, heb je dat inmiddels vorm kunnen geven? “Eerst wilde ik alleen coaching in social media geven. Toen bedacht ik mij: misschien is het ook gewoon een goed idee om het beheer uit handen te nemen. Ondernemers hebben veel te weinig tijd om dagelijks op social media te zitten. Ook dit is plezier terugbrengen. Ik laat de ondernemers zelf met content komen, hier begeleid ik dan in en ik zorg er dan voor dat het op de juiste manier op de socials komt te staan.

Ik wil ervoor zorgen dat de ondernemer het plezier vindt in het filmen van reels, stories en het maken van foto’s. Hier heb ik 4 pakketten voor gemaakt zodat er voor iedere ondernemer wel wat is. Zo heb ik bijvoorbeeld een pakket voor 1x per week een post delen op 1 social media kanaal. Dit heb ik gedaan zodat iedereen kan proeven hoe het is om zichtbaar te zijn op social media en om uit te zoeken of een social media manager wel bij hun past. Ook om het laagdrempelig te houden door er een klein bedrag voor te vragen. Ik vind wel dat iedere ondernemer uniek is en dus ook andere behoeftes heeft. Daarom zijn mijn pakketten richtlijnen en kunnen ze, tijdens een kennismaking, aangepast worden naar een persoonlijk aanbod.

Een virtuele schop onder de kont voor ondernemers

Voor coaching heb ik nu nog wel 2 losse opties om een 1 op 1 gesprek in te plannen. Zo heb ik een power hour om (startende) ondernemers op weg te helpen in de wereld van social media. In een uur gaan we dan dieper in op de wensen en behoeftes van de ondernemer en zorgen we voor een plan van aanpak. De 2e optie is dat we in +/- 2 uur een heel content strategie uit gaan werken en daarbij ook een lijstje met content ideeën uitwerken. Zo weet de ondernemer de komende periode wat te doen en heeft ‘ie hier ook inspiratie voor. Daarbij kan ik ook als accountability partner worden ingezet. Ik houd de ondernemer accountable voor de uitgesproken wensen en doelen en geef een virtuele schop onder de kont als het nodig is, of ik denk mee als er vragen zijn. Dit vind ik een goede toevoeging aan de 1 op 1 sessies, omdat ik van mijzelf herken dat ik de eerste dagen volle bak ga en daarna mijn doelen weer vergeet en uit het oog verlies. Hiermee wil ik ervoor zorgen dat je als ondernemer aan je doelen blijft werken en daar ook mee aan de slag blijft gaan.”

Welke gebeurtenis, ontmoeting of ervaring heeft onlangs de meeste indruk op je gemaakt? “Mijn pilot-klanten hebben toch wel indruk op mij gemaakt. Ik weet nu beter wie bij mij passen en wie niet. Ook maakt het mij nu niet uit in welke niche je zit, zolang het maar klikt. Ik vind de fijne samenwerking nog belangrijker dan de niche. Ik ben mijn pilot klanten dankbaar voor de kans die zij mij hebben gegeven. Hierdoor is voor mij steeds duidelijker geworden wat ik nou wil.”

Vlammend het jaar uit

Wat wil je graag voor het eind van het jaar nog bereiken of afronden? ‘Ik wil mijn eerste volledig betalende klanten binnenhalen. Ik wil vlammend het jaar uit. Ook wil ik nog een plan maken voor volgend jaar. Dit om mijn doelen nog scherper te hebben wat ik komend jaar allemaal wil en kan bereiken. Timemanagement is hier ook heel belangrijk in. Dankzij de workshop van VA school heb ik meer inzichten gekregen hoe ik dit kan verbeteren. Hier ben ik nog dagelijks mee bezig. Niet alleen in mijn werk maar met alles.’

Augustus 2022

Ik heb nu de vrijheid om hiervoor te kiezen. Én ik houd ervan!

In augustus was VA school een paar weken dicht, maar jij buffelde gewoon door. Hoe heb je dat ervaren? Nog wel wat tijd gehad om te ontspannen? “Ik ben zeker door gaan buffelen. En ik ben nog steeds niet klaar met buffelen. Ik wil nog zoveel dingen doen maar er is zo weinig tijd. Alle ideeën die ik nog heb moeten eruit. Zo ben ik bijna klaar met mijn website, die teksten willen maar niet komen en ik wil het zo graag goed doen, ik ben bezig met online producten te maken. Ik heb een aanbod waarbij ik een werkboek wil aanbieden, dit moet ook nog afgemaakt worden. Ik leer andere ondernemers kennen. Weer afgesproken met mijn buddy. Lekker geluncht en gewerkt aan onze doelen. Dit soort momenten zijn ook wel ontspannend voor mij.

Zoals je leest gaat het lekker van hot naar her. Maar ik zorg er eigenlijk voor dat ik de ochtend eerst iets voor mezelf doe. Zoals sporten bijvoorbeeld. Wanneer ik niet ga sporten moet ik vaak nog werken bij mijn baan in loondienst, dat is drie keer per week. Wanneer ik dan een dag minder werk, neem ik die ochtend om even een beetje bij te slapen, een lekker lange ochtendwandeling te doen, uitgebreid ontbijt maken of iets dergelijks. Ik heb altijd moeite met de ochtend en zo zorg ik ervoor dat ik met energie aan het werk ga. Vooral straks ook in de winter als het weer later licht wordt. Ik heb nu de vrijheid om hiervoor te kiezen. Én ik houd ervan!”

 

Kaylee en buddy Rianne

Kaylee en haar buddy Rianne

 

Reels is nog een drempel

Hoe bevalt de cursus social media manager? En wat is voor jou het meest belangrijke dat je daar tot nu toe van geleerd hebt? “Tot nu toe bevalt mij dit enorm. Ik leer steeds meer en ik kan er steeds meer uithalen voor klanten, maar ook voor mijzelf natuurlijk. Het is belangrijk om zichtbaar te zijn en dan niet alleen door alleen maar informatie te delen maar ook door jezelf te laten zien. Wees zelf zichtbaar. Laat je gezicht zien. Reels vind ik nog een drempel, maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik eerst mijn bezwaren en wat mij tegenhoudt op ga schrijven, zodat ik mijzelf daardoor weer beter ga leren begrijpen en hier dus een oplossing voor kan vinden. Wat ik nog graag wil leren is marketing. Ik weet hier nog veel te weinig van, maar het trekt mij wel aan om hier meer over te leren. Dat wordt dan ook mijn volgende scholingstraject waar ik mij op ga richten als alle cursussen klaar zijn.”

Inplannen geeft rust en routine

Als je met social media bezig gaat kun je niet onder het plannen van je werkzaamheden uit. Kun jij dat goed? “De laatste weken ben ik heel druk bezig geweest met plannen. Zoals je eerder hebt kunnen lezen is dat iets wat ik erg moeilijk vond. Ik merk dat dit wel wat meer rust geeft. Ik plan nu letterlijk alles in. Ik moest ergens beginnen dus ik dacht: waarom dan niet gelijk mijn hele dag? Ga ik mij hier dan ook echt aan houden, zijn er dingen die ik niet hoef in te plannen, dat waren een paar vragen die door mijn hoofd schoten. Dus ben ik aan de slag gegaan. Een voorbeeld van een dagplanning: in de ochtend wil ik lekker sporten of iets voor mezelf doen. Ik heb dus het sporten ingepland om negen uur, om half elf ben ik daarmee klaar en dan is het nog een half uur terug naar huis, ook wil ik nog wat eten.”

Kaylee van de Veerdonk Planning

“Als het mooi weer is en ik heb geen aansluitende afspraak, ga ik nog een rondje lopen in de stad, lekker langs de Maas, luisteren naar het water. Ik vind het heerlijk en kan hier erg van ontspannen! Volgende tijd om met werk te starten is dan ongeveer 11:30 uur. Van 11:30 – 13:00 ga ik werken aan mijn content voor mijn socials. Rond één uur lunchtijd en een ommetje (als ik dit in de ochtend nog niet heb gedaan). Om twee uur werken aan werkboek voor mijn aanbod. Om vier uur heb ik een afspraak met een klant. Ondertussen is het al vijf uur en start ik met het avondeten. Omdat ik in de ochtend dingen voor mijzelf doe ga ik later op de avond nog even door. Dit kunnen dus werkzaamheden zijn voor een klant, of ik doe aan scholing en pak dan VA school erbij. Als ik nog iets af moet maken van de middag doe ik dat ook. Om acht uur ‘s avonds stop ik hiermee en ga ik nog een klein rondje lopen om mijn hoofd leeg te maken, afschakelen. Als ik zin heb kijk ik nog een film of serie en rond half elf ga ik lekker slapen.

Ik gebruik hier een weekplanner van de Hema voor. Voor mij heel overzichtelijk en ik zie in een oogopslag wanneer ik iets meer tijd heb op een dag. Op zondag of maandagochtend pak ik de planner en mijn agenda erbij en schrijf ik alles op. Ik gebruik mijn papieren agenda alleen voor afspraken zodat dit rustig en overzichtelijk blijft en gebruik ook verschillende kleuren highlighter voor verschillende afspraken. Het inplannen geeft voor mij meer rust en routine.”

 

Kaylee Quote Over Keuzes

Als iemand mij dit vorig jaar had verteld had ik het echt niet geloofd

Super om te horen dat je zo lekker bezig bent Kaylee! Is er verder nog iets dat je wilt vertellen? “Door de stappen die ik nu heb gezet merk ik aan mezelf dat ik echt de juiste keuze heb gemaakt om ondernemer te worden. Ik heb nu zoveel rust in mijn hoofd, ook al heb ik zo veel dingen om te doen, maar ik word er zo blij van. Na een afspraak met een klant sta ik zo te stuiteren van de energie omdat ik het echt heel leuk vind. De afgelopen jaren in loondienst heb ik hier echt van gedroomd. Ik wilde altijd de vrijheid hebben om dingen te doen, om spontaan ergens in een cafeetje te werken, mijn eigen tijd in te delen, werkzaamheden te doen die ik echt leuk vind om te doen. En nu doe ik het! Als iemand mij dit vorig jaar had verteld had ik het echt niet geloofd. Ik ben zo blij met de keuzes die ik tot nu toe heb gemaakt. Misschien had ik ze wel eerder kunnen maken maar hé, we leren elke dag steeds meer!”

Juli 2022

Nu ik weet welke kant ik op wil, gaat alles makkelijker

Inmiddels is het alweer volop zomer. Nog net voor half Nederland op zomervakantie gaat vragen we Kaylee hoe het nu met haar bedrijf gaat. “Het gaat redelijk goed! Mijn website is eindelijk bijna af. Ik weet ook eindelijk welke kant ik op wil, waardoor het schrijven van teksten op mijn website makkelijker is geworden. Hierdoor gaat alles net wat soepeler. Ik weet nu wat ik wil uitstralen. Doordat ook mijn doelgroep steeds duidelijker is geworden merk ik dat ik makkelijker keuzes kan maken.

Ik denk wel dat ik iets te lange tijd in een dip heb gezeten. Hierdoor is mijn bedrijf nog niet waar ik wil zijn. Ik ben te lang blijven hangen in de verhuizing en wat dit allemaal met zich mee heeft gebracht. Sinds juni ben ik eruit gekomen en heb ik nu volle energie om door te zetten. Maar door dat ik te lang in die dip heb gezeten is mijn to do lijst steeds langer geworden. Nu nog leren om dit goed in te plannen en dan is dat ook weer afgevinkt.

Mijn eerste betalende klant!

Toevallig heb ik sinds kort mijn eerste betalende pilot klant. Zo hebben ik en mijn klant de zekerheid dat we actie van elkaar kunnen verwachten. Ik dacht erover om het gratis aan te bieden, maar kreeg het gevoel dat ik mijzelf dan voorbij zou lopen. Daarom heb ik besloten om het niet geheel gratis te doen. Mijn klant was het ermee eens en begreep mijn beweegredenen. Mijn klant zou namelijk precies hetzelfde hebben gedaan.

Ik heb mijn klant gevonden in een Facebookgroep. Ik had een vraag gesteld over onzekerheden bij het vinden van klanten. Daar kreeg ik veel reacties met tips op. Ook zaten er een paar ondernemers tussen die wel wat hulp konden gebruiken. Hierdoor heb ik nu mijn huidige klant ontmoet én ik heb er leuke gesprekken uit gehaald.”

 

Kaylee en Hanneke Virtual Assistants Day 2022

Kaylee en Hanneke tijdens VA café, op International Virtual Assistants Day 2022

 

Eerst een buffer opbouwen, dan vakantie

Ga je zelf nog op vakantie? “Ik ga nog niet op vakantie deze zomer. Helaas heb ik hier nog geen budget voor. Ik wil eerst een buffer opbouwen en natuurlijk ook meer klanten krijgen. Wanneer ik meer klanten en een buffer heb, is mijn plan om een maand of anderhalve maand in het buitenland te werken. En natuurlijk ook vakantie vieren! Ik wil meer van de wereld zien en inspiratie op doen.

Naast VA school ben ik mij ook nog verder aan het ontwikkelen. Zo volg ik een cursus tot social media manager en heb ik een jaar lang businesscoaching in groepsvorm. Hierdoor leer ik meer over mijzelf en hoe ik mijn bedrijf kan runnen. Hier heb ik al heel veel tips uit gehaald, die ik weer mee kan nemen met mijn eigen klanten in de toekomst.

Een schop onder mijn kont als ik het nodig heb

5 juli hebben mijn buddy Rianne en ik elkaar voor het eerst live ontmoet. Dit was een hele inspirerende dag. We hebben lekker geluncht en veel gekletst over van alles. Ik ben heel erg blij met Rianne als buddy omdat zij mij soms net even die schop onder de kont geeft als ik het nodig heb. Ook heeft ze mij geholpen om meer richting te krijgen in wat ik nou echt wil gaan doen. Samen helpen wij een oud VA schooler met haar Facebookgroep. Hierdoor leren wij meer over het werken met facebook. Ook volgen we dezelfde cursus tot social media manager. Hoe leuk is het dat je dit soort dingen kan delen!

Mijn tip voor startende VA schoolers (eigenlijk gewoon voor iedereen) is dan ook: zoek een businessbuddy! Een buddy kan je net wat meer inzichten geven en je hebt er echt heel veel aan. Ga vooral naar de buddy speeddate en stel jezelf open. Plaats desnoods een leuke post in de Facebook-groep. Het gaat je zoveel meer geven dan je vooraf gedacht had!”

 

VA school VA Day Aalsmeer 2022

Juni 2022

“Onzekerheid hoort erbij, maar geef het geen podium”

Eind mei was er voor het eerst weer een fysiek VA café. Tientallen virtual assistants kwamen bij elkaar op Secret Happy Island in Aalsmeer en Kaylee was er ook! Hoe heeft ze dat ervaren? “Ik vond het erg leuk. Ik heb nu gezichten bij de namen. Het was het erg leuk om bijna het hele team te ontmoeten. En ik heb ik aantal VA schoolers ontmoet waarmee ik hele leuke gesprekken heb gehad. Ook voelde ik mij soms wel wat ongemakkelijk. Een paar mensen herkenden mij van een foto op social media. Maar dat opende het gesprek wel gelijk. Ik vond het heel grappig, ik was een soort BVAS’er, een bekende VA schooler, haha! Ondanks dat het bijna de hele dag heeft geregend had ik het niet willen missen. Volgende keer ben ik er ook zeker weer bij! Wat ik heb meegenomen van deze dag is dat we allemaal dezelfde onzekerheden ervaren. En je moet gaan voor waar jij voor staat. Onzekerheid hoort erbij, maar geef het geen podium.

Va school afronden en een plekje voor mezelf

Voor het komende half jaar is mijn doel om een keer in het buitenland te werken. Als kind ben ik heel weinig in het buitenland geweest. Door een bepaalde periode in het buitenland te werken hoop ik dat de drempel om alleen te reizen iets lager wordt. Ook wil ik minstens de helft van de tijd gevuld hebben met opdrachten en nieuwe klanten, daar wil ik in ieder geval van rond kunnen komen. En niet te vergeten: ik wil VA school met succes afronden! Voor mijzelf persoonlijk wil ik heel graag weer een eigen plekje hebben. Hopelijk een nieuwe woning, maar een eigen kantoortje zal al een heel hoop schelen.

 

VA school VA Day 2022

Mei 2022

“Ik mag mij nu ondernemer noemen”

Wat is het leukste dat Kaylee de afgelopen maand business wise meegemaakt heeft? “De inschrijving bij de KVK! Dit is toch wel de eerste stap die gezet is naar iets moois. Ik mag mij nu ondernemer noemen. Klinkt voor mij nog onwerkelijk. Ik ben Kaylee, ondernemer. Ik begin er langzaam aan te wennen.”

Discipline is wel een dingetje: “Ik merk dat ik niet heel gedisciplineerd ben. Het mag wel wat beter. Ik werk te veel ad hoc en laat dus veel belangrijke dingen liggen. Ik merk wel dat dit tegen werkt. Ik had graag verder willen zijn. Ook dit is een leerproces waar ik weer lessen uit kan halen, om het niet nog een keer zo te doen.

De komende periode wil ik gaan kijken wat het beste voor mij werkt en ik ga starten met de pomodoro techniek. Die wordt door VA school aangeraden en wellicht helpt het mij om meer gedisciplineerd te werken en concentratie vast te houden. Ook plan ik nu mijn werkzaamheden in per dag i.p.v. per week. Hierdoor moet ik er wel aan werken. Maar stiekem verzet ik nog wel eens wat!”

Kaylee is de 1000ste VA schooler

De ultieme happy place: het strand

Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning! “Mijn baan in loondienst is gestopt per 1 mei waardoor ik nu nog één baan in loondienst over heb. Hier werk ik niet veel dus genoeg ruimte voor vrije tijd.

Ik heb veel ideeën om te gaan doen de komende tijd. Ik wil heel graag een keer een werkvakantie doen in het buitenland. Of gewoon simpel een huisje huren in een mooie omgeving in Nederland en hier een werkweek van maken. Dit wil ik allemaal doen als ik klanten (en inkomsten) heb, zodat dit mogelijk gemaakt kan worden.

Mijn ultieme happy place is toch wel aan het strand. Ik kom er graag en merk wel dat dit veel goeds met mij doet. Als ik mij even niet happy voel of veel aan mijn hoofd heb, ga ik naar het strand en dan kom ik weer tot rust. Ik heb een jaar in Vlissingen gewoond, vlakbij het strand. Het jaar dat ik daar woonde voelde als een vakantie.”

Je moet eerst jezelf goed kennen

En wat is er de afgelopen tijd gebeurd wat Kaylee niet verwacht had? “Ik had nooit verwacht dat ik veel over mijzelf zou leren. Ik dacht: de opleiding van VA school gaat echt over een bedrijf opzetten, maar het gaat voornamelijk over jezelf. Natuurlijk leer je veel over een bedrijf opzetten en hoe je hier invulling aan moet geven, maar hiervoor moet je ook eerst jezelf goed kennen voordat je weet waar je naar toe wil gaan. Ik had dat dus niet verwacht. Dat is een waardevolle aanvulling.”

 

April 2022

Als ik eenmaal bezig ben, ben ik niet te stoppen

We vragen Kaylee hoe het zit met haar energie. “Op dit moment ben ik nog niet tevreden over mijn energie. Ik vind het soms lastig om door te pakken op dagen dat ik veel zorgen heb. Maar ik word hier al wel beter in. En ik merk wel dat mijn baan in loondienst veel energie van mij neemt. Als ik eenmaal praat over dit avontuur, wordt mijn energie al veel beter. Dan wil ik ook gelijk doorpakken en verder werken. En als ik dan eenmaal bezig ben, ben ik niet te stoppen. Van op de bank zitten krijg minder energie, ik denk dat meer mensen dat wel hebben: als ik eenmaal ga zitten dan komt er niets meer uit. De komende weken ga ik werken aan het aannemen van een nieuw ritme.”

Na een weekend helemaal offline kan ik er weer tegenaan

Wat ik doe om even op te laden is even helemaal niks moeten. De dingen doen die ik op dat moment wil doen en niet moet. Heb ik zin om een paar afleveringen van een serie te bekijken doe ik dat. Wil ik er even uit, dan ga ik lekker wandelen of naar een winkelcentrum. Ik vind het dan ook niet erg om boodschappen te doen. Dit is vaak ook even een rustmomentje. Waar ik echt het beste van kan opladen is om even een weekend helemaal offline te gaan. Lekker in bad gaan, avondje afspreken met vriendinnen, uitslapen, op tijd naar bed, filmpje kijken en noem het maar op. In zo’n weekend is het dan weer tijd voor mezelf. Na zo’n weekend kan ik er dan weer tegen aan en voel ik mezelf vaak weer een stuk beter, ook mentaal.

 

Eigen bedrijf starten naast baan in loondienst
Kaylee vindt de combinatie tussen haar baan in loondienst en het opzetten van haar eigen bedrijf best lastig. “Ik vind het lastig om daar echt aandacht aan te geven als ik na een drukke dag thuis kom. Maar ook om niet te veel met mijn gedachten bij mijn eigen bedrijf te zitten terwijl ik aan het werk ben bij mijn werkgever. ik schiet vaak vol met ideeën op momenten dat ik er, op dat moment, niet veel mee kan. Ik schrijf ze dan op en werk het later uit.”

De verhuizing vreet energie


Ook een naderende verhuizing gaat niet in de koude kleren zitten. “De stress, intensieve zoektocht en niet wetende of ik nog een woonruimte ga vinden, voordat ik op straat sta, doen mij erg veel. Mentaal vraagt dit ook veel energie en dat breekt op. Gelukkig kan ik wel weer terug naar mijn ouders maar ik denk dat niemand dat wil nadat je op jezelf hebt gewoond.”

Wat vond haar omgeving eigenlijk van haar plannen? “Mijn omgeving was wel wat sceptisch. Dit omdat ik natuurlijk al wat langer tob over wat ik wil doen en al wat dingen heb geopperd. Nadat ik over de opleiding en het vak verteld hebt zien ze wel dat dit meer past bij mij. Ze staan ook volledig achter mij en steunen mij in deze beslissing. Ze horen en zien ook mijn enthousiasme en vinden het nu zelf ook leuk.”

Een echte twijfelkont

Veel aankomende VA’s zien er erg tegenop om online zichtbaar te zijn. Dat is voor Kaylee niet anders. “Om eerlijk te zijn vond en vind ik het best lastig. De twijfelkont die ik ben, natuurlijk komen er weer twijfels naar boven. Doe ik het wel goed? Heb ik wel genoeg kennis? Zitten mensen op mij te wachten? Wat ga ik delen? En ga zo maar door. Voordat mijn avontuur begon was ik niet echt bezig met social media. Ik treed niet snel op de voorgrond en ben daarom best onzichtbaar op social media. Het wordt nog een hele uitdaging om dit te veranderen. Ik vind het namelijk best spannend om ineens zichtbaar te zijn.”

Waarom is het zo spannend?

“Sinds ik ben begonnen met VA school reageer ik iets meer op posts en zoek ik groepen op waar meer VA’s in zitten. Om zo hopelijk meer zichtbaar te worden en zodat toekomstige klanten mij zo beter kunnen vinden. Gelukkig zit er een module bij hoe je jezelf leert verkopen. Ik kan nu eerst uitzoeken waarom ik het spannend vind om mijzelf te verkopen en zichtbaar te zijn én hoe ik dit kan omzetten in iets positiefs. Dit blog is al een grote stap om hier gewend aan te raken. Ook ga ik mijn buddy hierbij betrekken. Oefengesprekken houden, elkaar helpen beter te worden en pep-talks geven: dat we het gewoon moeten doen. Zoals ik al eerder schreef, uit je comfortzone stappen brengt je verder.”

 

Eigenschappen ideale klant

“Mijn ideale klant is nog steeds niet helemaal helder voor mij. Ik vind het lastig om echt te bedenken wie goed bij mij past. Al weet ik wel wie niet bij mij past. Door de jaren heen is het mij wel duidelijk geworden waar ik weerstand tegen heb. Wat weet ik tot nu toe: ik wil graag met iemand werken die mij ziet als gelijke, niet als iemand die maar ingehuurd is en maar moet doen wat je zegt. Dat is voor mij echt een no go. Vertrouwen van beide kanten vind ik het belangrijkst. Ook denk ik dat gelijkenissen in het leven en gedachtegang wel fijn zijn. Iemand die begrijpt hoe je denkt en waar je vandaan komt.

Eerst uitzoeken wie ik wil zijn

Deze persoon heb ik nog niet in real life gespot omdat ik nog niet actief aan het zoeken ben naar een klant. Ik wil eerst nog goed uitzoeken wie ik wil zijn als ondernemer en wat ik te bieden heb. Door al wel te weten naar wie ik ongeveer op zoek ben is het wel makkelijker om te filteren welke klanten ik wil en welke niet. Ook al wil ik de komende tijd even uitzoeken wie ik wil zijn, ga ik wel meer tijd besteden aan het vinden van klanten. Daarbij wordt de ideale klant ook steeds duidelijker. Ik denk ook dat dé ideale klant niet bestaat maar dat er meerdere klanten zijn die in de buurt komen van het ideale beeld. Want iemand kan zo goed passen in het plaatje maar klikt het niet. Dit ga ik de komende periode uitzoeken.”

 

Maart 2022

Kaylee van de Veerdonk werkt nooit alleen

Kaylee werkt nooit alleen

Van werken in de zorg naar werken als virtual assistant

Toen Kaylee de opleiding voor doktersassistente deed, wist ze eigenlijk al dat ze het niet leuk vond om doktersassistente te worden. “Toch zette ik door om toch een diploma te behalen.” Zo gezegd, zo gedaan. Kaylee haalde haar diploma en ging werken in de praktijk waar ze haar eindstage deed. “Op dat moment ben ik steeds gaan kijken wat ik dan wel zou willen doen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en functies geprobeerd, maar ben toch altijd in het veilige gebleven.”

 

Kaylee van de Veerdonk Quote VA school

Niets paste echt

“Ik ben gaan kijken naar de overeenkomsten in wat ik heb gedaan. Dat was een deel coaching, uitleg geven over digitalisering en altijd een ander helpen met de werkzaamheden. Ik ging kijken wat daarbij zou passen. Ik heb verschillende dingen gezien, maar die pasten niet echt bij mij. Tot ik vorig jaar VA school tegenkwam tijdens mijn zoektocht. Iets buiten de zorg wat mij wel aansprak en wel bij mij zou kunnen passen.”

“Ik dacht dat ik het niet zou kunnen”

Kaylee had wel haar twijfels over het starten van de training. “Ik dacht eerst dat ik het niet zou kunnen. Dit was niet een veilige keus voor mij. De zorg is iets wat ik ken en daarom een veilige keus. Toen ik verder ben gaan kijken kwam ik steeds terug bij VA school. Ik vond het steeds aantrekkelijker worden. Ik was ook erg opzoek naar wat meer vrijheid zodat ik mijn eigen tijden kan indelen. Zoals ik altijd doe ben ik ook gaan kijken bij andere aanbieders. Uiteindelijk zag ik dat er een oriëntatie week was. Het kon natuurlijk geen kwaad om meer informatie te verkrijgen!”

Alle twijfels weg

“Iedere avond was er een webinar. Hoe verder we kwamen in de week hoe leuker in het vond om weer een webinar te volgen. Ik kreeg er zoveel energie van. Toen heb ik het besluit genomen om uit mijn comfortzone te stappen en mij aan te melden voor de volledige cursus. Toen sloeg weer de twijfel toe. Moet ik het wel doen? Het is wel een hoop geld. Kan ik dit wel? En ga zo maar door. Tot de dag dat ik hoorde dat ik de 1000ste deelneemster ben en de training cadeau kreeg. Hoe leuk is dat! Het heeft zo moeten zijn. Al mijn twijfels waren daarna weg en ik ga er nu vol voor.”
 

Quote Kaylee van de Veerdonk VA school
“Toen ik de starterskit binnen kreeg zag ik op de doos staan dat ik het pas open mocht maken op de dag van beginnen. Het is mij 20 minuten lang gelukt om het niet open te maken. Ik kon natuurlijk niet wachten. Het liefst wilde ik ook direct starten.”

Oeps, zo laat alweer?

“Wat ik tot nu toe het leukste vind aan de training is dat ik nu echt iets voor mijzelf kan bouwen. Daarom vind ik module 4 ook zo leuk. Hier ga je echt over je eigen bedrijf nadenken. Al vind ik een bedrijfsnaam bedenken wel heel moeilijk omdat ik daar best wel perfectionistisch in ben. Zonder dat ik nog een bedrijfsnaam heb, heb ik al wel een brainstorm gehad voor een logo. Dit lukt mij toch beter dan een naam. Ook kan ik nu echt nadenken over wat ik wil laten zien en wat ik wil aanbieden. Als ik eenmaal bezig ben, is het moeilijk te stoppen. De tijd gaat dan zo snel dat het opeens zo laat kan zijn dat ik alweer naar bed moet.”

Niet twijfelen, gewoon doen!

“Ik heb mijzelf nu ook beter leren begrijpen. In de modules ga je kijken naar jezelf, je ideale klant en je doelen. Zo weet ik nu ook waar het bij mijn vorige werkgevers is misgegaan. En wat ik wel wil doen en met wie ik niet wil samenwerken. Het beschrijven van je ideale klant maakt dit ook duidelijker. Ook al weet ik nog niet precies wie mijn ideale klant is, ik heb daar wel al ideeën bij. Mijn grootste inzicht tot nu toe is dat ik niet moet twijfelen. Gewoon doen! Je comfortzone is iets fijns maar eruit stappen brengt je zoveel verder!”

 

Wie is de 1000ste VA schooler eigenlijk?

Kaylee van de Veerdonk is 26 jaar komt uit Rotterdam. “Op dit moment ben ik nog werkzaam als doktersassistente in een huisartsenpraktijk waar ik binnenkort zal stoppen. Ik woon samen met mijn twee katten Mosey en Mellow. Ze zeggen vaak dat huisdieren op hun baasje lijken. Dit klopt wel als het gaat om de karakter. Het ene moment kan ik net zo rustig zijn als de ene en op een ander moment kan ik lekker druk en enthousiast zijn als de ander. Ik krijg daarom veel energie van leuke, enthousiaste mensen. Ik werk graag samen met mensen die passie hebben voor wat ze doen.” Verder is Kaylee een echte ijsjes-fan: “Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, ik ben altijd in voor een ijsje!’

De ontwikkelingen van Kaylee, haar opleiding en het starten van haar eigen business als VA kun je hier volgen. We updaten haar verhaal regelmatig.

Is het werken als virtual assistant ook iets voor jou?

Wil jij net als Kaylee ontdekken of het werken van virtual assistant iets voor je is en welke richtingen jij allemaal op kunt? Doe dan ook mee met de VA iets voor mij? oriëntatieweek! of neem alvast een kijkje bij onze VA opleiding ‘Start een succesvolle business als virtual assistant’.

On_demand_VA_iets_voor_mij_header_