Trrring… de bel. “Het FD wenst u fijne feestdagen!” zegt de vrouw. Mijn hart maakt een sprongetje. Elke morgen gaat ze door weer en wind en brengt ze onze krant. Het doet me zeker in deze tijd denken aan vroeger. Vijf jaar lang stond ook ik voor dag en dauw op om de ochtendkrant te bezorgen. En hoe koud en donker het soms ook was, ik denk er nu met een warm gevoel aan terug. Een paar dagen voor Kerst ging ik altijd langs met mijn kaartjes om mijn ‘beloning’ in ontvangst te nemen. Vooral de waardering die ik kreeg voor het altijd keurig op tijd bezorgen van de krant, voelde goed en motiveerde mij enorm. Ik fietste graag om voor die ene meneer op de Emmalaan, die dan nét op tijd de krant had voordat hij naar zijn werk ging. 25 gulden kreeg ik, omdat hij er zo ontzettend blij mee was. Het jaar daarna fietste ik natuurlijk ook elke dag weer eerst naar de Emmalaan 😉

Stapje extra…

Nog steeds word ik blij van een stapje extra zetten. Mensen verrassen. Tevreden en blije klanten maken. Want, of je nu kranten bezorgd of werkt als trainer of als virtual assistant… de drang om de ander service te bieden is er gewoon. Dat heb jij waarschijnlijk ook. Je bent betrokken, je voelt je verantwoordelijk en je denkt mee. Dat is de waarde die je levert. Dat is jouw ‘personal touch’. En juist die ‘touch’ is essentieel voor jouw succes. En je maakt er ondertussen de wereld een beetje beter en leuker mee.

Kiezen

Ik streef er altijd naar om die ‘personal touch’ te leveren. Want het helpt me om aan het eind van de dag tevreden terug te kijken naar wat ik heb gedaan. Maar soms zit het me ook vreselijk in de weg. Dan kan ik door drukte die ‘personal touch’ niet leveren zoals ik dat wil. Weet ik dat ik keuzes moet maken omdat ik mijn tijd maar een keer kan besteden. En die keuzes maken.. dat is wat ik regelmatig uitstel omdat ik dat lastig vind. Als ik voor het een kies, dan sluit ik het ander uit. Tenminste, zo voelt het. Toch is keuzes maken essentieel. Voor het bepalen van je koers, voor het behouden van focus, om jezelf ruimte te gunnen, voor je creativiteit, om kwaliteit te blijven leveren en om je klant die aandacht te geven die hij verdient. Kiezen is winnen!

Win-win-win

Maar wat moet dat moet. Zo heb ik voor het nieuwe jaar besloten om afscheid te nemen van twee van mijn opdrachtgevers. Met pijn in mijn hart maar ook met opluchting. Hierdoor krijg ik meer tijd om te werken aan VA school, waar Hanneke en ik nog zoveel mooie plannen voor hebben. Mijn opdrachtgevers zijn in goede handen bij een collega-VA van wie ik weet dat zij die ‘personal touch’ ook heeft en dat zij de aandacht kan geven die deze opdrachtgevers verdienen. Een win-win-win in dit geval…

Wat wil je nu écht?

Denk jij weleens na over jouw ‘personal touch’? Over de waarde die jij levert? Maar ook waar jij nou echt blij van wordt? Laat er je lichtje eens over schijnen tijdens deze donkere dagen. Jij mag kiezen. Wat wil je nu echt?

Ik wens je, ook namens Hanneke, mooie en liefdevolle feestdagen!

Groetjes,
Nathalie

P.S. Wil je een keer persoonlijk kennismaken? Je bent van harte welkom bij het maandelijkse VA café. Klik hier voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *