“Ik verdien lekker”, “Ik werk hier al zo lang”, “Vroeger had ik het zo naar m’n zin”, “Ik heb best leuke collega’s”, “Nog even volhouden, het wordt vast weer beter”. Herkenbaar?

Ik zat vastgeroest. Voelde me nutteloos. En helaas weet ik dat er veel managementondersteuners zijn die in dezelfde situatie zitten. Maar hoe ga je ermee om? Zo bleef ik dus zitten waar ik zat. Terwijl ik al een hele lange tijd niet blij met mijn werk was. En wist dat ik zoveel meer in mijn mars had. Op de plek waar ik zat kon ik me niet ontwikkelen, niet groeien. Maar toch deed ik er nagenoeg niets aan.

Last in… last out

Toen kwam de dag waarop de reorganisatie werd aangekondigd. Natuurlijk was het eerst even schrikken, maar al snel begonnen de raderen in mijn hoofd te draaien. Ik had Hanneke al eens eerder gesproken over de mogelijkheden als freelancer en een korte workshop bij haar gevolgd.

Ook al was ik ‘last in’ op mijn afdeling, ik bleek er niet ‘first out’ te moeten. Het overviel me dat ik hierover niet opgelucht, maar juist teleurgesteld was. De flexibiliteit van het VA-schap schitterde al naar me in de verte. Weer doen waar ik van hou, maar dan zelf de regie. Zelf beslissen, mijn talenten gebruiken en een partner zijn voor mijn opdrachtgevers i.p.v. de ondersteuner. Mezelf ontdekken en de lat hoger leggen, geen toestemming meer hoeven te vragen om een klus te mogen oppakken omdat het niet valt binnen mijn functieomschrijving.

De knop ging om

Intussen zijn mijn man en ik de gelukkige ouders van 4 kinderen en allebei directeur van ons eigen bedrijf. Dat van hem is wel wat uitgebreider met meer dan 30 mensen in dienst, maar ook Jeanette Kea Office Support draait goed. En dat is allemaal begonnen met een goed gesprek met Hanneke.

Hanneke liet me de mogelijkheden zien, weerlegde mijn bezwaren en boog ze om – bracht zelfs wildere plannen in 😉 – waardoor ik nog enthousiaster werd. En zo begon ik aan de opleiding van VA school. Betaald uit eigen zak, naast mijn baan. Tijdens de kick-off kreeg ik al zoveel energie van Hanneke en de andere deelnemers. Heerlijk.

Ik vertelde aan mensen wat mijn plannen waren. Dat ik bezig was met een training om voor mezelf te beginnen en tot mijn verbazing leidde dit al snel tot een opdracht. En niet veel later nog eentje! Gewoon uit het mijn eigen netwerk.

Omdat 4 kinderen, een baan én een eigen bedrijf me iets te ambitieus leek, heb ik mijn baan opgezegd en me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het grote voordeel hiervan is dat je echt alle tijd in je bedrijf kunt steken. Uiteraard vergt dit een investering, maar dit is een investering in jezelf en in je bedrijf. Dat betaalt zich later uit, heb ik ervaren.

We zijn nu ruim een jaar verder. Een jaar waarin ik toch wel een paar keer in een klein achtbaantje heb gezeten. Van “O jee, het lukt me toch niet” tot “Hè, dat werken aan mijn zichtbaarheid betaalt zich toch uit”. Op dit moment heb ik voldoende opdrachtgevers om mezelf goed te kunnen betalen.

De Groentemeisjes

Ik heb zelfs al afscheid genomen van een van mijn eerste vaste klanten: De Groentemeisjes. Zij hebben nu een professionele website om aardappelen, groente en fruit aan huis te leveren. We hebben samen een plan gemaakt. Hoe moet de webshop eruit zien? Hoe worden we zichtbaar? Hoe kunnen we nog meer verkopen? We hebben een nieuwsbrief gemaakt, een Facebook- en Instagram-pagina en een stapel templates in Canva. Met een kort handboek hebben zij de taken nu weer zelf overgenomen en sta ik paraat voor als ze mijn hulp nodig hebben. Het was een supergave opdracht. De Groentemeisjes zijn blij en ik heb weer tijd voor iets nieuws. Op naar nieuwe inspiratie en een nieuwe blije klant.

Dit gun ik jou ook!

VA School is een fijne partner om aan de slag te gaan. Om je eigen onderneming te starten. Niet alleen hebben ze de kennis, kunde en het enthousiasme in huis, maar hun lijfspreuk “Delen is groeien” heeft mij al veel gebracht. Niet alleen in wat zij delen met mij, maar ook wat ik zelf deel met anderen. Inspiratie ten top!

Wil je meer weten over de training van VA school? Kijk dan eens op www.ikwordva.nl.

Groetjes,

Jeanette Kea