Mirjan van der Meijden is online ondernemer en eigenaar van HowToHotspot. Zij noemt zichzelf een toolpreneur. Met HowToHotspot helpt ze vrouwelijke online ondernemers met het maken van een toolplan en toolstrategie voor hun online business. Heel erg belangrijk! Want deze tools zijn in deze tijd onontbeerlijk voor het runnen van een succesvol bedrijf.

Tools voor virtual assistants

Ook voor virtual assistant zijn de online tools onmisbaar voor het goed uitvoeren van hun functie. De tools zijn een hulpmiddel om samen te werken met opdrachtgevers, om te communiceren, om je eigen business te runnen. Dat klinkt fijn he?! Maar de ervaring met tools kan ook weleens anders zijn. Dat ze je niet helpen, maar juist tegenwerken. Die ervaring hebben we vast allemaal weleens gehad… de kunst is om het dan toch zelf voor elkaar te krijgen óf door de hulp van anderen in te schakelen.

Voorbeelden van online tools

Tja, en wat bedoelen we dan precies met online tools? Waar moet je dan bijvoorbeeld aan denken?

  • Office365 om te mailen en de agenda te beheren.
  • Skype om even iets af te stemmen.
  • Toggl om je urenregistratie bij te houden.
  • Trello om je projectplan te managen.
  • ActiveCampaign om een nieuwsbrief te versturen.
  • Moneybird om facturen te versturen.
  • ToDoIst om een takenlijst bij te houden.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Tools en techniek zijn de backbone van een onderneming

Mirjan wilde graag de visie van VA school op het gebruik van online tools. En ja, daar hebben we zeker wel iets over te vertellen. Aan de hand van drie stellingen werden we lekker aan de tand gevoeld:

  1. Tools en techniek zijn de backbone van een online onderneming.
  2. Online startende ondernemers hebben weinig tools nodig.
  3. Tools en techniek moet je als online startende ondernemer zoveel mogelijk uitbesteden.

Ben je benieuwd naar onze antwoorden? Bekijk dan het hele interview.

Laat je niet gek maken!

En hoe interessant het allemaal ook is, onze belangrijkste tip voor (startende) virtual assistants is “Laat je niet gek maken!” Kijk eerst wat je nodig hebt en start daarmee. Weet wat er ‘te koop is’, maar je hoeft niet van elke tool direct de details te kennen.  Doe het stapje voor stapje, dan kom je er ook. Wees leergierig! Duik er eens in. Kijk wat er mogelijk is. Kijk waarmee een tool jou of je opdrachtgevers kan helpen.

Iets voor jou?

Lijkt het je trouwens wel wat? Om online samen te werken met inspirerende opdrachtgevers? Om je onder te dompelen in de mogelijkheden van de online tools? En om de techniek zo in te richten, dat het jou en je opdrachtgevers tijd, energie en geld gaat opleveren? Dan is werken als virtual assistant misschien echt iets voor jou. In onze gratis (online uiteraard) 3-delige videotraining ‘Virtual assistant: iets voor mij’ kom je erachter of dit ook voor jou de baan is die je nooit kon vinden.

0 reacties