Ik ben Karin van Daalen uit Voorschoten. Recentelijk 40 jaar geworden. De mijlpaal! Voor best wat mensen een leeftijd waarop ze het leven heel anders willen gaan aanpakken. That’s me. Tijd om al mijn enthousiasme en kennis te gaan delen met ondernemers die ondersteuning kunnen gebruiken.

In 2016 ben ik gestart met &KOO, Karin’s Online Office. Als freelance en virtual assistant ondersteun ik met heel veel plezier ondernemers die op zoek zijn naar expertise en energie in hun onderneming. Dit doe ik op het gebied van Online Marketing, Officemanagement en HR. Zowel face tot face als virtueel.

 

Er knaagde iets

En dan blijkt dat je leven toch even anders loopt dan je had gedacht. Dat was de situatie op het moment dat ik besloot Hanneke te bellen. Jarenlang heb ik gewerkt in vaste dienstverbanden bij ontzettend leuke werkgevers. Ik kreeg veel kansen, heb mooie projecten gedaan en heel veel geleerd. Functies binnen de HR en recruitment wereld waarin ik ondernemerschap toonde en commerciële en leidinggevende verantwoordelijkheid had.

Maar toch, hoe leuk het ook altijd was, er knaagde iets. Door de jaren heen was ik in de salesrol gegroeid. Maar pastte die rol eigenlijk wel helemaal bij mij? Van nature pakte ik al veel sturende en ondersteunende taken op mij. En toen online marketing een “ding” werd merkte ik dat ik dat al snel naar mij toe trok. Al gauw bleek ik de social media expert.

Maar mijn werk was natuurlijk niet alles. Ik heb een prachtig gezin waar ik heel trots op ben. Mijn gezin bracht in 2016 grote zorgen met zich mee. Zorgen waardoor ik extra nadacht over de balans werk en gezin. Het was tijd voor verandering. Tijd voor ons om stabiliteit te creëren in het gezin. En tijd om echt te gaan doen waar mijn hart ligt. Langzaam vormde zich in mijn hoofd een plannetje. Wat als ik zelfstandig aan de slag zo gaan? En dan in de rol waar ik echt blij van word? Online Marketing, Office Management en HR.

En zo sprak ik Hanneke. Zij nam alle tijd voor mijn twijfels en ideeën. Was dit wel het moment om zo’n avontuur aan te gaan? Ik had al best veel op mijn bordje. Aan de andere kant gaf het nadenken over mijn eigen bedrijf mij knetterveel energie. Wat ik nooit vergeet is dat Hanneke zei: Karin, vergeet niet dat er altijd iets in het leven speelt waardoor je dingen die je eigenlijk echt graag wilt uitstelt. Dat was voor mij net het ene duwtje in de rug! En daar ging ik!

Hoe gaaf!

Sinds oktober 2016 is &KOO, Karin’s Online Office een feit. De energie die &KOO mij heeft gebracht is onbeschrijfelijk. Hoe gaaf ik het om te werken aan jouw eigen bedrijf. Door middel van de freelance & virtual assistant academy verloopt het opstart proces heel soepel. Ik heb al mooie opdrachten mogen uitvoeren. En ik weet zeker dat er weer mooie dingen op stapel staan!

Ideale situatie

Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om &KOO te starten. Ik ben blij om de energie die &KOO mij heeft gebracht. Ik ben blij dat ik ondernemers mag ondersteunen met taken waar hun hoofdpijn ligt. En dat ik tegelijkertijd geniet van deze taken. Hoe mooi is dat! Maar ik ben ook heel blij het feit dat dit voor mij de ideale situatie is om gezin en werk te kunnen combineren.

 

Wat vind je nog lastig of spannend?

Het omgaan met het fluctueren van werkstroom vind ik lastig. Ik moet accepteren om rust te vinden in de weken dat er even geen opdrachten zijn. Om dan te erkennen dat je ook gewoon aan het werk bent, ook al verdien je dan niet. Dat is denk ik een hele normale omslag als je jarenlang in vaste dienstverband hebt gewerkt. Komt goed!

 

Hoe ga je daarmee om?

Ik plan mijn acquisitie, communicatie, netwerkgesprekken en boekhouding etc. op vaste werkdagen in. Ik zorg voor een continue stroom aan het werven van opdrachten. Ook al zit ik op dat moment vol. En verder bespreek ik mijn twijfels en zorgen met collega startende virtual assistants van de academy. Net na de start van onze freelance & virtual assistant academy hebben wij een skype groep opgericht met 6 collega’s. Hoe fijn is dat om met elkaar de successen te delen en de twijfels te bespreken. Je werkt wel zelfstandig maar je bent niet alleen! Ook is Hanneke hier een grote steun in. Je kunt haar altijd om support vragen.

 

Hoe had je verwacht dat het zou gaan ‘het opzetten van een eigen bedrijf’?

Ik had nooit gedacht dat ik zo enorm zou genieten. Dat ik het ‘lef’ zou hebben dit te doen. Ik begon zonder al te grote verwachtingen. Rustig aan en tijd nemen voor een goede start. Maar al snel kwamen daar de eerste opdrachten.

 

Wat is waarheid geworden en wat bleek toch een beetje anders te zijn?

Het is waarheid geworden dat ik echt wel mijn mannetje kan staan en weet wat ik wil. Dat ik eindelijk mijn eigen keuzes vol overtuiging maak. Wat anders bleek is hoeveel kracht je van het opzetten van je eigen bedrijf krijgt. Ook al had ik zorgen, de afleiding en de bijkomende energie die het geeft om voor jezelf te kiezen en jouw dromen waar te maken zijn enorm.

 

Waar staat jouw bedrijf voor?

&KOO staat voor energie en expertise in jouw onderneming. Ik ondersteun ondernemers op het gebied van online marketing, officemanagement en HR. Zowel virtual als face tot face. Door mijn brede werkervaring draag ik een flinke rugzak met kennis met mij mee. Die kennis zet ik enorm graag in bij ondernemers die vooruit willen. Die positief in de wereld staan en met een frisse blik naar hun onderneming kijken. Door hen te ondersteunen en mee te denken zorgen wij samen voor nog meer energie!

 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat sneller kloppen van mensen die genieten van hun leven. Die positief in het leven staan en hun hart opstellen voor anderen. Daarnaast gaat mijn hart sneller kloppen van ondernemers die het even niet meer weten. Hoe gaaf is het dat ik met hun in gesprek ga om te kijken wat &KOO voor hen kan betekenen. Ik stel kritische vragen en bekijk de huidige situatie. En dan samen aan de slag! Het vertrouwen krijgen en nemen om te doen waar jij, als ondernemer, zo goed in bent. En natuurlijk gaat mijn hart sneller kloppen van mijn mooie gezinnetje!

 

Wat gaat 2017 jou brengen?

2017 wordt een heerlijk jaar. Een jaar met mooie uitdagingen. Een jaar in balans. Een jaar waarin ik veel avonturen mee mag maken. Kom maar op! Ik ben er klaar voor! Mijn tip aan andere starters: Volg je eigen weg en waag de sprong, telkens weer. Wil je meer weten over Karin en &KOO? Kijk dan op www.nkoo.nl. Je kunt haar natuurlijk ook mailen: karin@nkoo.nl of bellen: 06-57804423.

 

Ook de stap zetten naar virtual assistant?

Wil je na het lezen van dit verhaal meer weten over het starten van je eigen bedrijf als virtual assistant? Klik hier en vraag meer informatie aan.