De opkomst van de virtual assistant

T-Mobile Founders, 9 mei 2022

“Een VA is iemand die op flexibele basis – vaak als zzp’er – organisaties op afstand ondersteunt. Waarom is deze nieuwe beroepsgroep trending? Hoe toekomstbestendig is het vak? En hoe belangrijk zijn digitale tools en op afstand werken voor deze nieuwe groep freelancers?”
In dit artikel duikt T-Mobile Founders in de wereld van de virtuele assistent.

Klik hier om het artikel te lezen

T-Mobile Founders De opkomst van de virtual assistant

De kracht van het uitbesteden

Online Community Summit, maart 2022

Feel the joy. Dat is één van de pijlers van VA school. Maar duidelijk ook eentje van Maartje Blijleven. It’s all in the name. Hanneke was één van de ondernemers die door Maartje werd geïnterviewd tijdens haar waardevolle Online Community Summit. Ze spraken samen o.a. over de kracht van uitbesteden.

Klik hier om het interview te bekijken

Maartje en Hanneke screenshot Online Community Summit

Dit is voor mij niet zomaar een stukje in de krant

NRC, Jorieke Noorloos, 21 januari 2022

Dit is voor mij niet zomaar een stukje in de krant.
Dit is erkenning voor het meest veelzijdige vak van dit moment.
Dit is erkenning voor al die mensen die dit beroep omarmd hebben en gewoon maar zijn begonnen.
Dit is erkenning voor al die VA schoolers die het lef hadden om voor zichzelf te kiezen.
Dit is erkenning voor de teammembers van VA school die bereid zijn om met mijn creatieve en impulsieve brein te dealen en altijd openstaan voor nieuwe experimenten en routes.
Dit is erkenning voor de mogelijkheid die vrouwen nu hebben om hun eigen ideale baan te kunnen creëren zodat ze het gezinsleven en hun passie en ambitie moeiteloos kunnen combineren.
Dit is bewijs dat het vak van virtual assistant nu echt op de kaart staat.
We are here to stay!

Klik hier om het hele artikel te lezen

Is ondernemen iets voor mij?

1000 procent inzet – maar dan wel voor je eigen bedrijf

managementsupport.nl, 5 november 2021

Bruistabletjes, dat is hoe Hanneke haar virtual assistants vaak noemt. “Ik heb er de afgelopen jaren honderden opgeleid, en weet je wat me opviel? Ik hoef ze niet te helpen of te veranderen. Alles is er al, dus we stoppen er alleen iets bij. Laatst was ik uit eten met twee vriendinnen. Eentje was behoorlijk fel en zei: ‘Ik zet me altijd voor duizend procent in, maar wat krijg ik ervoor terug?’

Klik hier om het hele artikel te lezen

Is ondernemen iets voor mij?

Waarom je je ook op latere leeftijd mag blijven openstellen voor nieuwe dromen en behoeften

Damespraatjes.nl

Toen ik vorige week Mara van Damespraatjes aan de telefoon had zaten we zo heerlijk op één lijn. Wij waren het er helemaal over eens dat jezelf opnieuw uitvinden, iets nieuws leren of pas op je 48e ontdekken wat je nu eigenlijk echt wilt helemaal ok is. Zo fijn dat zij mijn visie daarop deelt in één van hun leuke artikelen. Diep respect hebben we voor mensen die met maar één doel voor ogen hun oude patronen durven te doorbreken: doen wat ze écht gelukkig maakt!

Klik hier om het hele artikel te lezen

Is ondernemen iets voor mij?

Is dit een beroep voor jou?

Mamsatwork.nl

Het beroep van virtual assistant krijgt steeds meer zijn opmars. Werken waar, wanneer en voor wie je wilt, het klinkt als de ideale baan. Maar hoe word je VA en wat voor werkzaamheden kun je allemaal doen als virtual assistant? Zomaar wat vragen die bij je kunnen spelen. Joyce van Mamsatwork.nl ging op onderzoek uit voor extra verdieping over dit vak en schreef een blog: Is dit een beroep voor jou? VA worden doe je zo!

Klik hier om het hele artikel te lezen

13 succesfactoren voor online ondernemers

vankliknaarklant.nl

In de podcast van Ria Kaashoek (Van Klik naar Klant) deel ik 13 succesfactoren voor online ondernemers. “Energie, path of Joy en let go of the bullshit.” Wil je weten waar ik het met Ria over heb? Beluister de podcast en ontdek welke tips en lessen we nog meer met je delen.

Luister hier de podcast

Xanne en Hanneke

NTWRKPLK

NTWRKPLK member Xanne is dankbaar voor inspirator Hanneke omdat zij anders en authentiek durft te zijn en Xanne het vertrouwen geeft om dat ook te mogen zijn. Deelnemen aan Hanneke’s VA school en de bijbehorende community was een keerpunt in Xanne’s leven. Xanne nodigde Hanneke uit voor een interview dat ging over inspiratie, keuzes maken en virtual assistant worden.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Onderzoek virtual assistants: hogere tarieven, meer opdrachten

Managementsupport.nl, 24 december 2020

Virtual assistants hebben gemiddeld gezien weinig last van de coronacrisis. In ieder geval op professioneel gebied. Ze rekenen hogere uurtarieven dan in 2019 en zijn zo druk dat ze opdrachten vaak doorspelen naar andere VA’s. De onderlinge verschillen blijven echter groot. Dat blijkt uit onderzoek van VA school in samenwerking met Pauli Communications onder 305 virtual assistants uit Nederland en België.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Het grote VA onderzoek

Eigen wijze moeder Hanneke

Inspirerende verhalen

Soms vertel je weleens wat. En soms deel je ineens je hele levensverhaal. Toen Joke Achterkamp vroeg of ik wilde meewerken aan haar boek ‘Eigen wijze moeders’ twijfelde ik geen moment. Al kan ik er maar één iemand mee inspireren dan is het voor mij de moeite waard om mijn verhaal te vertellen.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Virtual assistant: een toekomstbestendig beroep

Managementsupport.nl, 1 september 2020

De virtual assistant (VA) is in opkomst. Waarom is dat? Wat maakt het beroep nou zo interessant? En wat zijn de voorwaarden om succesvol te zijn? Volgens Hanneke Wessel van VA school is geen dag hetzelfde. “Dat vraagt dus vooral flexibiliteit.”

Klik hier om het hele artikel te lezen

Jij bepaalt zelf wat succes is

BWNL magazine, 25 juni 2020

‘Ik zie om me heen veel mensen worstelen met het vinden van de baan die 100% bij ze past. Vaak is de baan zelf geweldig, maar de werktijden niet. Of zijn de werktijden top, maar is er geen ruimte meer voor ontwikkeling. Ze vragen zich af “Is dit nu echt wat ik wil?

Klik hier om het hele artikel te lezen

Siri move over! Je kunt nu zelf Virtual Assistant worden: opleider Hanneke vertelt je meer

Indebuurt.nl, Leiden, 29 mei 2020

Is het tijd om jezelf te ontwikkelen? In de coronaperiode denk je er misschien meer over na. Met de opleiding voor virtual assistant word je superbreed geschoold. We bellen met Hanneke van VA school en zij vertelt wat voor gaaf beroep het is en wat je – juist nu – allemaal met deze training kunt doen.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Onderzoek: virtual assistants over hun uurtarief, omzet en tools

Managementsupport.nl, 20 maart 2020

Welk uurtarief rekenen zelfstandige virtual assistants? Hoeveel omzet draaien ze in een jaar? Welke tools gebruiken ze het meest? Nieuw onderzoek geeft hier meer inzicht in.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Hanneke helpt Leidse vrouwen met het starten van een eigen business: ‘Werkgeluk maak je zelf’

Indebuurt.nl, Leiden, 8 januari 2020

Hoi Leidenaren, hoe gaat het met de goede voornemens? Nog lekker iedere dag aan de wandel om de kilo’s eraf te krijgen? Sigaretten nog kunnen weerstaan? Een helder hoofd door de dry january? Yes! Alles voor een fit en energiek 2020.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Ik wil ook later kunnen blijven doen wat ik leuk vind

Telegraaf, Partnercontent, 30 oktober 2019

Een leuk spaarpotje om op reis te gaan met de camper, dat had de vader van Hanneke Wessel opgebouwd met beleggen. Maar hij overleed kort nadat ook Hannekes stiefmoeder was gestorven en voordat hij die reis kon maken. 

Klik hier om het hele artikel te lezen

Eigen Wijze Moeders – Openhartige verhalen over het moederschap

Boek, Geschreven door Joke Achterkamp, April 2019

Als eigenwijze moeder vond ik het een eer om gevraagd te worden om een bijdrage te leveren aan het boek van Joke Achterkamp. Ik hoop dat andere (aanstaande) alleenstaande moeders er inspiratie en begrip uit halen.

Klik hier voor meer informatie over het boek

Postcode Loterij bij Linda.Foundation

November 2018

De Linda.Foundation wordt onder andere gesteund door de Postcode Loterij. In november 2018 kwamen ze een kijkje nemen bij het inpakken van de cadeaudozen. Watch this.

Collecteren vanuit je luie stoel: ‘Ik had nog nooit een digitale collectebus gezien’

De zusjes Wessel steunen al jaren de LINDA.foundation, maar sinds kort ook via een digitale collectebus. En dat vindt Hanneke Wessel reuze handig: ‘Ik had nog nooit een digitale collectebus gezien.’

Klik hier voor het hele artikel

OH, DUS JIJ BENT ZO’N CARRIÈREVROUWTJE

metronieuws.nl, 12 maart 2018

‘’Oh, dus jij bent zo’n carrièrevrouwtje’’ zei mijn aanstaande schoonmoeder. ‘’Eh nee hoor stamelde ik nog’’ een beetje uit het veld geslagen en niet wetende wat ik met deze uitspraak aan moest. Het was namelijk de tweede keer dat ik op visite was bij de moeder van mijn vriendje en ik had net verteld dat ik een eigen business als freelance secretaresse had en bezig was met het opstarten van een eigen workshop.

Klik hier om het hele artikel te lezen