VA school is STAP-opleider

Start een succesvolle business als virtual assistant mét STAP-budget

Wat goed dat je kennis hebt genomen van het STAP-budget en heel slim dat je er gebruik van wil maken. VA school is STAP-opleider dus het budget kan je bij je inschrijving voor VA school gebruiken.

Sinds 1 januari 2022 is het mogelijk om via het STAP-budget bij de overheid een vergoeding van 1000 euro aan te vragen voor scholing en opleiding. Het STAP-budget vervangt daarmee de fiscale aftrek van studiekosten van de belasting.

Het STAP-budget is een regeling van de overheid. Dus om er zeker van te zijn dat je precies de goede informatie op precies de goede plek vindt verwijzen we je voor meer informatie en de voorwaarden voor het aanvragen van het STAP-budget graag door naar de site www.stapuwv.nl. Hier vind je overzichtelijk en zelfs ondersteund met een Youtube video welke stappen jij moet nemen om STAP-budget aan te vragen.

De rol van VA school als STAP-opleider

Dat is wat jou te doen staat! Maar VA school heeft ook niet stilgezeten. De afgelopen maanden hebben we alles op alles gezet om er voor te zorgen dat wij STAP-opleider konden worden zodat jij ook bij ons met STAP-budget de opleiding kan volgen. En geloof ons als we zeggen dat we daarvoor héél wat protocollen, formulieren, aanvragen en systemen hebben moeten doorlopen. Maar het was het waard. Want nu heb ook jij de mogelijkheid om met deze regeling bij ons te starten.

De stappen om je STAP-budget te verkrijgen

Als je alle informatie over wat het STAP-budget is, gelezen hebt en het budget in wil zetten voor de opleiding bij stap-opleider VA school zijn dit de stappen die we samen gaan doorlopen:

Meld je aan voor de opleiding Start een succesvolle business als VA via deze pagina. Kies een startdatum die ligt tussen de vier weken en drie maanden na de volgende ronde van het STAP-budget. Dus is de volgende ronde, bijvoorbeeld, op 1 juli dan kan je starten van 1 augustus tot 1 oktober. In het opmerkingenveld van het aanmeldformulier laat je ons weten dat het om een aanmelding gaat met STAP-budget. Dit is belangrijk dus let hier goed op. Als je dit niet doet wordt je aanmelding als reguliere aanmelding verwerkt.

Zodra je aanmelding bij ons binnen is krijgt je van ons een bevestiging van deze aanmelding met een aanmeldingsbewijs. Dat is een PDF waarin staat dat je aangemeld bent, wanneer je wil starten met de opleiding en jouw unieke inschrijfnummer. Bewaar dit bewijs goed, meer hierover in de volgende stappen. Wij laten alvast aan het UWV weten dat jouw aanvraag voor het STAP-budget er aan komt bij de volgende ronde, de zogenaamde vooraanmelding.

Op de exacte dag en het exacte tijdstip van de volgende STAP-ronde ga je naar het STAP-portaal van het UWV via www.stapuwv.nl. Tijdens vorige rondes is gebleken dat het budget al binnen enkele dagen op kan zijn, zorg dus dat je er op tijd bij bent. Zet de datum in je agenda en zet een alarm in je telefoon. Of doe wat jij nodig hebt om vooraan in die digitale rij te staan.

Zorg dat je in kan loggen met DigiD, vraag het STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs van VA school. Let er hierbij goed op dat je het juiste studentnummer vermeldt. Dit nummer vind je terug op het aanmeldingsbewijs wat je van ons ontvangen hebt bij de inschrijving voor de training. Bij het ontbreken van het studentnummer bij de aanvraag of het invullen van het verkeerde nummer kan het zijn dat je aanvraag niet binnenkomt bij het UWV.

Na goedkeuring en toekenning van het budget aan jou zorgt het UWV ervoor dat het budget van 1000 euro op rekening van VA school terecht komt. Voor het resterende bedrag voor de opleiding ontvang je van ons een factuur. Je kunt bij de inschrijving aangeven in hoeveel termijnen je het restbedrag wilt voldoen. Hou er rekening mee dat de eerste termijn in ieder geval, voor je startdatum aan de training voldaan moet zijn.

Mocht je aanvraag voor STAP-budget (deze keer) afgewezen zijn, nemen wij even contact met je op om andere opties met je door te nemen.

Na het volgen van deze stappen weten jij èn wij zeker dat we er alles aan gedaan hebben om de aanvraag goed te laten verlopen. Heel veel succes met deze nieuwe, gave, toekomstgerichte en slimme STAP! En we hopen je binnenkort met rode loper te mogen verwelkomen bij de opleiding ‘Start een succesvolle business als virtual assistant’.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nou nog vragen hebben of wil je even overleggen? Mail dan naar info@vaschool.nl. Dan komen we er snel bij je op terug.

VA school logo