VA en haar klant Fanny Estoppey vAbility

Hoe is het om als virtual assistant te werken voor een ondernemer in het buitenland? Of om zelf vanuit het buitenland te werken? Is het lastiger door verschillende tijdzones of valt dat reuze mee? Fanny Estoppey weet er alles van. Zij heeft sinds 2019 haar eigen business als VA onder de naam vAbility.  Voor haar opdrachtgever Paulien van Eerdenburg, eigenaar van Nowherdays, pakt zij verschillende werkzaamheden op. Paulien woont en werkt afwisselend in Mexico en Azië. Fanny is op dit moment in Spanje. Wat betekent deze samenwerking voor Fanny en Paulien? Je leest het in VA en haar klant: het verhaal van Fanny. 

Fanny, kun je ons iets meer vertellen over jezelf en je bedrijf?

Mijn naam is Fanny Estoppey en ik werk sinds juni 2019 als VA onder de naam vAbility. Na mijn zwangerschap en een reorganisatie heb ik begin 2019 de stap genomen om als VA te gaan werken. Ik ben de opleiding bij VA school gaan volgen en ben nog elke dag dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.
Ik startte voor een opdrachtgever met ongeveer vijf uur per week, maar werk ondertussen tussen de twintig en vijfentwintig uur per week voor zes verschillende opdrachtgevers. De coronacrisis heeft voor mij dus heel goed uitgepakt. Bedrijven kwamen erachter dat iemand best op afstand werkzaamheden kan verrichten. En daar profiteren wij als VA’s natuurlijk van!

Hoe is Paulien op je pad gekomen?

Ik volgde Pauliens bedrijf, toendertijd ‘Dutch Girlboss Academy’, al een tijdje en zag in de Facebook community een vacature staan voor een barterdeal. Ze vroegen een Community Moderator voor de Facebook community met 4500+ vrouwen.
Ik heb gereageerd en het was een match. Dutch Girlboss Academy werd Nowherdays en uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar een betaalde opdracht en werk ik als Chief Operations/VA.

VA en haar klant Fanny Estoppey vAbility

Wat gaf de doorslag om de samenwerking met haar aan te gaan?

Als Community Moderator kwam ik steeds meer te weten over het team achter Nowherdays. Ik vond (en vind) het een fantastisch bedrijf en het is ontzettend leuk om vrouwen te helpen met het starten van een (online) bedrijf.

Sinds wanneer werken jullie samen?

In januari 2020 begon ik als Community Moderator en in juni begon ik langzaam met VA werkzaamheden. In september kwam er een lancering van ‘Bouw een Succesvol Bedrijf’ en toen werden de uren flink uitgebreid. Dit is (gelukkig) niet minder geworden. Ik ben er ontzettend trots op dat ik bij het Nowherdays team hoor.

Hebben jullie eerst een proeftijd afgesproken, of zijn jullie meteen volledig gestart?

Nee, geen proeftijd, we zijn gelijk volledig gestart

Ben je tijdens het eerste gesprek nog iets vergeten te bespreken?

Ik zou het eigenlijk niet weten, de verwachtingen over en weer waren duidelijk. Daarbij vind ik het belangrijk dat de communicatie voortdurend goed blijft. Gelukkig is dit ook het geval. De communicatie tussen ons is met name via Teams, aangezien we met een tijdsverschil zitten, omdat Paulien op dit moment in Mexico zit. We werken met het hele team via Teams en e-mail. Teams is dan ook ons favoriete communicatietool. Je kan met meerdere mensen tegelijk chatten en alle bestanden deel je via Teams met elkaar. Ideaal!

Wat vind jij belangrijke eigenschappen die een opdrachtgever moet hebben?

Ik vind een goede communicatie heel belangrijk. Als de opdrachtgever duidelijk is over wat er verwacht wordt, dan kan ik als opdrachtnemer de opdracht zo goed mogelijk uitvoeren. Wat ik ook fijn vind, is snel schakelen. Toen Paulien weer voor een tijd in Nederland was, ging dit altijd perfect. Nu met het tijdsverschil is het natuurlijk logisch dat dat niet altijd mogelijk is.

VA en haar klant Fanny en Paulien

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van werken met een opdrachtgever in het buitenland?

Het voordeel vind ik dat ik door Paulien ben gaan merken dat je met een online bedrijf kan werken waar je wil, zolang je maar een internetverbinding hebt. Paulien promoot dit ook in één van haar cursussen, om te ervaren hoe het is om als digital nomad te werken. Een nadeel is soms het tijdsverschil. Soms heb ik een vraag, maar weet ik dat het daar midden in de nacht is. Ik moet dan wat geduld hebben en dat is soms wel eens lastig, haha.

Zou je zelf in het buitenland willen wonen en werken? Zo ja, waar?

As we speak’ zit ik voor drie maanden in Spanje. Dus ja, ik wilde heel graag weten hoe ik het wonen en werken in het buitenland zou ervaren. Na lang er over gedroomd te hebben, heb ik samen met mijn partner en dochter van drie jaar deze stap gezet. Ik moet zeggen dat het heel erg bevalt. Ik probeer mijn tijden zo in te delen dat we ook nog leuke uitstapjes kunnen maken. En dat lukt eigenlijk heel goed.

Wat vind je het leukst om voor Paulien op te pakken?

Op dit moment vind ik eigenlijk alles wel leuk. Ik heb wel eens gehad dat een bepaalde taak mij niet echt lag en dan ben ik daar ook eerlijk over. Dit is toen door een andere collega opgepakt. Ik moet wel zeggen dat ik dat soms wel eens lastig vind, want ik wil graag alles oppakken en dan ook kwaliteit leveren.

Hoe gaan jullie om met beschikbaarheid versus bereikbaarheid?

Ik werk iedere dag voor Paulien. Ik ben zo’n persoon waarvan de telefoon aan de hand is geplakt, dus meestal ben ik goed te bereiken (sommige momenten daargelaten). Ik reageer altijd wel binnen 24 uur.

VA en haar klant Fanny Estoppey vAbility

Wat is volgens jou het allerbelangrijkst om van een samenwerking een succes te maken?

Goede communicatie vind ik ontzettend belangrijk en dat iemand weet dat hij/zij op je kan vertrouwen.

Werken met Paulien betekent voor mij…

Werken voor een leuke opdrachtgever, binnen een leuk en enthousiast team. Ik heb veel geleerd van Paulien en leer nog elke dag. Ik ben er heel blij mee.

Welke tip(s) zou je willen geven aan andere virtual assistants die overwegen met een opdrachtgever in het buitenland te gaan samenwerken?

Gewoon doen! Als je goede afspraken met elkaar maakt, voorzie ik geen enkel probleem. Als je sowieso online werkt, dan maakt het niet uit of je 25 of 2500 kilometer van elkaar vandaan zit!

Benieuwd naar het verhaal van Paulien? Lees het hier!

Heeft je ontwikkeling de afgelopen jaren stilgestaan, maar weet je dat je eigenlijk veel meer in je mars hebt? Heb je zin in iets anders en ben je nieuwsgierig welke andere opties je nog hebt qua carriere? Dan is het nu echt tijd voor jou. Jij mag centraal staan. En je hebt geluk vandaag, want wist je dat er een enorme vraag is vanuit de markt naar virtual assistants? Als het je leuk lijkt om meer te ontdekken over het vak van virtual assistant, laten we dan vandaag een eerste kleine stap zetten. VA school heeft een mooie ontdekkingsroute voor je uitgestippeld waarin je stap voor stap wordt meegenomen in die nieuwe wereld van het online ondernemen. Welkom in VA galaxy.

VA school VA iets voor mij? oriëntatiecursus