Esther Harskamp VA cafe

Heb je even? Want Esther Harskamp wil graag wat kwijt over haar VA-reis! Esther is al 23 jaar werkzaam in de zorg. Ze werkt in een ziekenhuis en regelt van alles als management ondersteuner. Onlangs heeft ze gekozen om de switch te maken naar virtual assistant. Ook zo nieuwsgierig naar haar avontuur? Lees dan vooral verder.

Hoewel ik al 23 jaar werkzaam ben in de zorg, ben ik geen ‘echte’ zorgmedewerker. Of toch? Ik ben begonnen als medewerker debiteuren en heb onder andere als DBC-consulent en secretaresse gewerkt. Nu support ik al zes jaar het duaal management van de ondersteunende diensten. Dus als iemand vraagt wat ik doe, zeg ik altijd: ‘wij zijn alles in het ziekenhuis, behalve de zorg’.

Mensen helpen en bijstaan

Waarom ben ik dan toch de opleiding tot virtual assistant gaan volgen? Simpelweg omdat ik er ontzettend van houd om mensen te helpen en bij te staan. Ik heb net mijn VA school certificaat in the pocket. Ik heb zoveel geleerd en ben persoonlijk enorm gegroeid! Het enthousiasme van Hanneke en haar collega’s heeft daar zeker aan bijgedragen. Maar ook de medestudenten dragen hun steentje bij. De Facebookgroep is erg handig, daardoor merk ik dat we allemaal dezelfde struggles ervaren. We staan er dus niet alleen voor. 

Vlaggetjes moment

Op 2 december werd mijn onderneming een feit: Virtuest was officieel ingeschreven bij de KVK! Samen met mijn dochter ging ik vol enthousiasme naar de afspraak en na afloop hebben we dit vlaggetjes moment gevierd met een heerlijk koffie in de stad. Ook ben ik druk bezig met het opzetten van mijn website. Het einde is bijna in zicht en ik kan niet wachten om hem te lanceren. Nog even de puntjes op de i zetten en dan is het showtime!

Out of my comfortzone

Netwerken vond ik wel een ‘dingetje’. Het lijkt eng, maar als je het eenmaal doet dan is het best leuk. Regelmatig volg ik online netwerkmeetings waar ik veel tips & trucs vandaan haal. In november ben ik zelfs naar het VA Café geweest. Helemaal out of my comfortzone. Maar ontzettend leuk en inspirerend. 

VA cafe

Stap voor stap

Af en toe moet ik mezelf wel even een schop onder mijn kont geven, want ik kan soms té perfectionistisch zijn waardoor ik te lang blijf hangen in een bepaald onderwerp of bij een module. De opleiding deed ik stap voor stap. Soms met een flinke vaart erin en soms moest ik even op de rem trappen. En dat mag. Alles is oké!

En weet je wat? Zojuist heb ik mijn tweede aanvraag voor een opdracht binnen gekregen. Nog zo’n mijlpaal! Het is nog niet helemaal zeker en best spannend! Maar wat een mooie en enerverende reis is dit! 

Wil je meer van dit soort inspirerende verhalen? En ben jij ook benieuwd of je met jouw achtergrond virtual assistant kan worden? Het antwoord is ‘Ja natuurlijk’! Vanuit welke branche, functie of rol je ook komt, ook jij kunt de magische carrièreswitch maken. In dit gloednieuwe (gratis) VA magazine lees je verhalen over mensen die vanuit verschillende branches het pad van virtual assistant op zijn gegaan. Vraag hem hier nu gratis aan.