Virtual assistant worden? Bekijk het aanbod van VA school | VA school

Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant is een zelfstandig ondernemer die organisaties en ondernemers werk uit handen neemt om die te laten focussen en groeien. Je inzetbaarheid is flexibel en stem je af samen met je opdrachtgever. De workload kan variëren van een uur per maand tot 40+ uur per week. Je werkzaamheden voer je voornamelijk uit vanuit huis of vanaf een flexwerkplek.

Wat moet ik in huis hebben?

Wij geloven dat je als virtual assistant in het bezit moet zijn van een grote portie enthousiasme, doorzettingsvermogen en oplossingsgerichtheid. Als je die drie ingrediënten van nature in huis hebt, kan jouw business een succes worden. Jouw opdrachtgevers rekenen op jouw doortastendheid. Jij geeft ze altijd meer dan wat ze verwachten. Zo ben jij!

Is het werken als VA iets voor mij?

We kunnen ons goed voorstellen dat je vooraf graag wilt weten of het werken als VA ook iets voor jou kan zijn. Je ziet misschien apen en beren op je pad die je belemmeren om de overstap te maken. Om te ontdekken of het werken als virtual assistant iets voor jou is, kun je deelnemen aan onze driedaagse training ‘VA iets voor mij?’. Klik hier voor meer informatie. 

Bij VA school leer je:

$

hoe je stap voor stap je business als succesvolle virtual assistant opzet

$

welke diensten je kunt aanbieden en hoe je hierin goede keuzes maakt

$

welke tools en techniek je nodig hebt voor je onderneming

$

hoe je je werk- en privéleven optimaal in balans krijgt en houdt

$

welke kwaliteiten en vaardigheden je bezit en waar de kansen liggen voor ontwikkeling

$

wat je waard bent en hoe je jezelf kunt verkopen

$

hoe je jezelf kunt profileren en onderscheiden met social media en jouw eigen website

$

hoe je aan leuke opdrachtgevers en uitdagende opdrachten komt

$

met zelfvertrouwen en plezier je bedrijf op te zetten en te runnen

$

een warm en waardevol netwerk op te bouwen

Wij hebben de laatste jaren alle informatie en kennis voor je verzameld. We helpen je graag om een succesvolle business als virtual assistant op te starten. Met onze praktische en inspirerende online training ga jij direct vol zelfvertrouwen aan de slag. Na het volgen van de training kun jij op zelfstandige basis verschillende organisaties en ondernemers blij maken met jouw professionele ondersteuning. Jij krijgt zelf de regie over je werk- en privébalans. Bovendien krijg je de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan en je verder te ontwikkelen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het vak van virtual assistant?
En wil je nog veel meer weten? Doe mee met de driedaagse training ‘VA iets voor mij?’ voor slechts 47 euro. 

Ik vind het fijn dat ik nu een goede basis heb van waaruit ik verder kan. Ik heb geleerd dat ik echt buiten m’n comfortzone moet gaan. Daardoor heb ik stappen gezet die ik anders niet zou maken. Het online leren bevalt me prima, je kunt aan de lesstof werken wanneer je dat wilt en in je eigen tempo. In de Facebook-groep kun je op elkaar terugvallen als je hier behoefte aan hebt. Ik ben heel erg blij dat ik heb meegedaan aan de training en heb er voor mezelf veel uitgehaald. De training is perfect als je erover denkt om de stap te maken om voor jezelf aan de slag te gaan als virtual assistant, maar ook als je net begonnen bent is de training erg waardevol!

Ingrid Huisman, MEDIAtesse

Soms komen er kansen op je pad, die misschien niet in je planning passen, maar die je toch moet grijpen. Het volgen van de training was voor mij zo’n kans! Tijdens de training word je begeleid in het opstarten van je bedrijf. Je ontvangt ontzettend veel informatie over alle belangrijke onderwerpen die het zelfstandig ondernemerschap raken. Vervolgens mag je er zelf mee aan de slag om jouw bedrijf tot een succes te maken. Door deze training te volgen, wist ik dat ik houvast zou hebben bij het goed opzetten van mijn business én dat dit een goede ‘stok achter de deur’ zou zijn voor het schrijven van mijn ondernemersplan.

Irma van der Kleij , Shift2control

In de online training zit alles wat je nodig hebt om als virtual assistant met je eigen bedrijf te kunnen starten. Voordat ik begon, vroeg ik me af of het me zou lukken om voldoende opdrachtgevers te vinden. Tijdens de training heb ik geleerd hoe ik mijn social media kanalen aantrekkelijk kan maken voor potentiële opdrachtgevers. Ik ben nu zekerder van mijn kunnen.

Pauline Stobberingh, VA Pauline

Voordat ik met de training begon was ik nog in loondienst en was het onzeker of en wanneer ik voor mijzelf wilde en kon beginnen. Ik twijfelde. Ik had immers een solide inkomen en de onzekerheid doemde op bij het woord “freelance” en “ondernemer”. Het loopt zoals het loopt, geef je eraan over en KIES. Waar een deur dichtgaat, gaat er ook weer een open. Ik heb geen spijt van de stap die ik heb gezet. Ik ben niet direct na de afronding als VA gestart. Pas toen voor mij de situatie er rijp voor was heb ik mijn kans met beide handen gegrepen. Door de training is mijn netwerk enorm vergroot en heb ik kansen gekregen en gepakt om mij professioneel nog verder te ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden te verkennen of te creëren. Ik beveel deze training van harte aan voor iedereen die toe is aan een nieuwe stap in haar carrière.

Marion van der Giessen, Van der Giessen Office Support

Voordat ik besloot om de training te volgen twijfelde ik of ik het allemaal wel zou kunnen. Het volgen van de training heeft mij hier erg bij geholpen. Ik heb kunnen ontdekken wat het inhoudt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik heb de benodigde handvatten gekregen en geleerd wat je specifiek nodig hebt om als VA te starten. Daarnaast heb ik de wereld van VA’s leren kennen. Een dynamische wereld waarin we klaar staan om elkaar te helpen en waar we van elkaar kunnen leren. Het is heerlijk dat de training online is, zo kun je de modules in je eigen tempo en in je eigen tijd volgen.

Joyce Baas - Heuvelland, Top VA

Ik kom niet uit een ondernemersgezin en had mezelf nooit voorgesteld als ondernemer. Toch besloot ik om de training te gaan volgen. Tijdens de training heb ik veel over mezelf geleerd. Ik weet nu waar mijn kracht ligt, wat ik kan en ben zelfverzekerder als gevraagd wordt wat ik doe. Binnen het netwerk van VA’s, dat ik door het volgen van de training heb opgebouwd, is het fijn om te sparren met gelijkgestemden. Zo leerde ik dat zij tegen dezelfde punten zijn aangelopen en hoe zij dat hebben opgelost. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om het vip-traject te volgen. De feedback tijdens de coachgesprekken was erg waardevol.

Laura Loos, Laura's Office

Wat voor mij een echte eyeopener was, vind ik de ontzettend gemotiveerde VA club die zich heeft gevormd op de arbeidsmarkt. Ik werd echt enthousiast van deze training. Een training die je klaarstoomt voor het starten van je eigen onderneming. Die laat zien hoe leuk het werk als VA kan zijn. Die deuren opent waarvan je het bestaan nog niet wist. Al tijdens het leren vond ik mijn eerste opdracht en ik heb nu inmiddels drie opdrachtgevers. Ik kan deze training echt aanraden.

Karin van Daalen, &KOO

Het engste voordat ik ondernemer werd, was het loslaten van mijn zekerheden. Mijn vaste inkomen. En de angst of ik wel aan (voldoende) opdrachtgevers kon komen. Nu na een jaar verdien ik meer dan toen ik in loondienst was en heb ik voldoende opdrachtgevers. Mijn opdrachtgevers komen allen uit mijn warme netwerk. Ik heb hier geen enkele moeite voor hoeven doen. Starten met een nieuwe opdrachtgever blijft spannend. Wat mij dan helpt, is om te focussen en het concreet te maken voor mijzelf met een plan of planning. Dan is het gewoon een kwestie van beginnen en doen. Ik zeg dan tegen mijzelf: “Ik kan het. Ik ga het doen. Ik heb vertrouwen in mijzelf.” 

Werken vanuit mijn thuiskantoor is voor mij de ultieme vrijheid en dan kan ik volledig werken vanuit ease and flow. Zo nu en dan vind ik het leuk om samen met andere VA’s te co-worken op een toffe locatie. Supergezellig en tegelijkertijd doe je ook inspiratie op en je kunt van elkaar leren. 

Over twee jaar ben ik nog steeds werkzaam als virtual assistant. Dit beroep is te leuk en ik wil hier nog lang niet mee stoppen en alweer overstappen naar iets anders. Verder is er nog steeds sprake van een goede balans tussen werk en privé en maak ik 2x per jaar een heel mooie reis met mijn gezin. Tijdens deze reizen blijf ik mijn opdrachtgevers virtual ondersteunen. Hoe tof is dat?! 

Voor de twijfelaars: ga het gewoon doen! Het is niet voor niets dat je nadenkt over het ondernemerschap. Volg je hart en blijf bij jezelf. Kijk niet naar anderen. Jij bent uniek en dat is precies de reden waarom mensen met jou zaken willen doen. Geloof in jezelf. Je hebt geen goedkeuring of bevestiging nodig van anderen. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn beslissing en ik ben nog geen enkele ondernemer tegengekomen die dat wel had. Je maakt zo’n enorme persoonlijke groei door, dat neemt niemand je meer af. Het is het allemaal waard. “Everything will fall into place, just be patient.”

Chantal Nolte