Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant is een zelfstandig ondernemer die organisaties en ondernemers werk uit handen neemt om die te laten focussen en groeien. Je inzetbaarheid is flexibel en stem je af samen met je opdrachtgever. De workload kan variëren van een uur per maand tot 40+ uur per week. Je werkzaamheden voer je voornamelijk uit vanuit huis of vanaf een flexwerkplek.

Wat moet ik in huis hebben?

Wij geloven dat je als virtual assistant in het bezit moet zijn van een grote portie entousiasme, doorzettingsvermogen en oplossingsgerichtheid. Als je die drie ingrediënten van nature in huis hebt, kan jouw business een succes worden. Jouw opdrachtgevers rekenen op jouw doortastendheid. Jij geeft ze altijd meer dan wat ze verwachten. Zo ben jij!

Is het werken als VA iets voor mij?

We kunnen ons goed voorstellen dat je vooraf graag wilt weten of het werken als VA ook iets voor jou kan zijn. Je ziet misschien apen en beren op je pad die je belemmeren om de overstap te maken. Om te ontdekken of het werken als virtual assistant iets voor jou is, kun je deelnemen aan onze  ‘VA iets voor mij? oriëntatieweek’. Klik hier voor meer informatie.  

Bij VA school leer je:

hoe je stap voor stap je business als succesvolle virtual assistant opzet

welke diensten je kunt aanbieden en hoe je hierin goede keuzes maakt

welke tools en techniek je nodig hebt voor je onderneming

hoe je je werk- en privéleven optimaal in balans krijgt en houdt

welke kwaliteiten en vaardigheden je bezit en waar de kansen liggen voor ontwikkeling

wat je waard bent en hoe je jezelf kunt verkopen

hoe je jezelf kunt profileren en onderscheiden met social media en jouw eigen website

hoe je aan leuke opdrachtgevers en uitdagende opdrachten komt

met zelfvertrouwen en plezier je bedrijf op te zetten en te runnen

een warm en waardevol netwerk op te bouwen

Wij hebben de laatste jaren alle informatie en kennis voor je verzameld. We helpen je graag om een succesvolle business als virtual assistant op te starten. Met onze praktische en inspirerende online training ga jij direct vol zelfvertrouwen aan de slag. Na het volgen van de training kun jij op zelfstandige basis verschillende organisaties en ondernemers blij maken met jouw professionele ondersteuning. Jij krijgt zelf de regie over je werk- en privébalans. Bovendien krijg je de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan en je verder te ontwikkelen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het vak van virtual assistant?
En wil je nog veel meer weten? Doe mee met de ‘VA iets voor mij?’ oriëntatieweek voor slechts 17 euro met de code VIVM30. 

Hoe weet ik of ondernemen iets voor mij is?

Het was me een reisje wel, deze 3-4 maanden. Wat kan er een hoop gebeuren en dat terwijl ik vaak genoeg helemaal stil stond (en lam geslagen was). Maar zie hier: ik heb de eindopdracht gemaakt. Ga een en ander daaruit nog zeker gebruiken voor de externe communicatie via onder meer sociale media. Het waren confronterende maanden en heb het idee dat me nog een hoop te wachten staat. Mijn grootste leermoment was het leren zelf: heel lang gedacht dat een concentratiestoornis, fysieke ellende en daardoor mentaal wiebelig het voor mij onmogelijk zouden maken een cursus of training te doen. Maar dat was onzin! Het is me gelukt en sterker, ik moet mezelf afremmen ander verlies ik mezelf in cursussen, trainingen, challenges en meer. Inmiddels bijna drie opleidingen verder in een paar maanden.

Dank voor de goede opleiding, de oprechte manier van werken en het aanbieden van hulp als nodig en niet pushen als het niet hoeft (ook een kwaliteit).

Kirsten Walgreen Starrenburg - VakWerk virtueel support

Ik vind het fijn dat ik nu een goede basis heb van waaruit ik verder kan. Ik heb geleerd dat ik echt buiten m’n comfortzone moet gaan. Daardoor heb ik stappen gezet die ik anders niet zou maken. Het online leren bevalt me prima, je kunt aan de lesstof werken wanneer je dat wilt en in je eigen tempo. In de Facebook-groep kun je op elkaar terugvallen als je hier behoefte aan hebt. Ik ben heel erg blij dat ik heb meegedaan aan de training en heb er voor mezelf veel uitgehaald. De training is perfect als je erover denkt om de stap te maken om voor jezelf aan de slag te gaan als virtual assistant, maar ook als je net begonnen bent is de training erg waardevol!

Ingrid Huisman, MEDIAtesse

Het engste voordat ik ondernemer werd, was het loslaten van mijn zekerheden. Mijn vaste inkomen en de angst of ik wel aan (voldoende) opdrachtgevers kon komen. Nu na een jaar verdien ik meer dan toen ik in loondienst was en heb ik voldoende opdrachtgevers. Werken vanuit mijn thuiskantoor is voor mij de ultieme vrijheid en dan kan ik volledig werken vanuit ease and flow. Zo nu en dan vind ik het leuk om samen met andere VA’s te co-worken op een toffe locatie. Super gezellig en tegelijkertijd doe je inspiratie op en je kunt van elkaar leren. Voor de twijfelaars: ga het gewoon doen! Het is niet voor niets dat je nadenkt over het ondernemerschap. Volg je hart en blijf bij jezelf. “Everything will fall into place, just be patient.” 

Chantal Nolte

© VA school 2022 | Hanneke Wessel | 071-2070049 | info@vaschool.nl | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | BTW-id: NL002061770B49