Kernwaarden VA school bepalen

Begin dit jaar startten Anne Marie Oud Ammerveld, Nanny Bosch en Jannet Bolhuis alledrie met de training ‘Start een succesvolle business als VA’. Ze kenden elkaar niet, maar tijdens de Buddy Speeddate was er direct een klik.
En hoewel ze heel verschillend zijn (en in Rotterdam, Zeeland en Groningen wonen) vullen ze elkaar perfect aan. Ze helpen elkaar, en elkaars business, steeds een stapje verder. Hoe bijzonder is dat? Superleuk dus dat Anne Marie, Nanny en Jannet elkaar deze zomer voor het eerst ook in het echt hebben ontmoet. Hoe dat was, en wat ze als buddy’s voor elkaar betekenen lees je in het verhaal hieronder. Drie buddy’s die elkaar motiveren en scherp houden en soms bruisen als Mentos in een fles Cola!

Een week op pad met virtual assistant Alice Openeer

“Ik heb geen buddy’s nodig, dacht ik”

Annemarie Oud Ammerveld: Toen ik begon aan deze nieuwe uitdaging dacht ik al snel: ach, zo’n buddy heb ik niet echt nodig. Ik kan dit best zelf! Toch deed ik mee aan de Buddy Speeddate en al snel leerde ik verschillende hele leuke dames kennen, allemaal even gemotiveerd. Uiteindelijk zijn daarvan Nanny en Jannet mijn buddy’s geworden. We hadden alle drie een gemeenschappelijk doel: wij willen iets nieuws! Nan is echt een sociaal gevoelsmens en had snel in de gaten hoe ik in elkaar stak. Ze wees mij op een Webinar over hoogsensitieve HSS en sloeg hiermee de spijker op de kop. Ik heb ineens zoveel meer over mijzelf geleerd. Zo fijn! Jannet is de nuchtere van ons drieën. Altijd energiek, positief, motiverend en met beiden benen op de grond. Als Nanny of ik in een dip zitten, dan weet Jannet ons er wel weer uit te trekken. We houden elkaar scherp en helpen elkaar telkens weer een stapje verder. Zo fijn! Binnenkort pakken we de boel weer op, want we lopen in ons eigen tempo (ook onderling) en dat is hartstikke oké.”

Hannekes favourites Draadloze Over-Ear Koptelefoon Met Noise Cancelling

Bruisen als een Mentos in een fles Cola

Nanny Bosch: “Anne Marie leek mij een leuke match, we hebben dezelfde interesses; vintage, retro en muziek maken. En inderdaad, al snel bleken wij een klik te hebben. Enorm bijzonder dat we heel gauw aan elkaar merken als de één niet lekker in haar vel zit. Wij zijn er voor elkaar om op te beuren en te motiveren. Anne Marie weet tijdens onze buddy avonden ook hele goede vragen te stellen wanneer ik vastloop, waardoor ik daarna weer super verder kan bruisen, als een Mentos in een fles cola. Jannet leek mij ook een leuke match en dat klopt ook helemaal. Lekker nuchter, positief, sportief en ook barstensvol energie en ook hier een match in interesses: fotografie. Jannet heeft altijd leuke ideeën en weet perfect onze hersenen te prikkelen en onze eigen ideeën verder uit te werken. 

Live afspreken was een feestje

Het werd tijd om ook eens live af te spreken. Als één persoon uit het hoge noorden komt en de ander uit het diepe zuiden: Utrecht it is! Met precies dezelfde aantal kilometers voor ons en de datum was zo gepland. En wat was dat een feestje! Alsof we elkaar al jaren kennen liepen we met zijn drieën straatje in, straatje uit en pikten we wat heerlijke terrasjes en restaurantjes om verder te kletsen over van alles. Voordat we het wisten was het alweer laat geworden en moesten we weer afscheid nemen.”

Hannekes favourites Draadloze Over-Ear Koptelefoon Met Noise Cancelling

Vertraging, regen, maar toch een super dag!

Jannet Bolhuis: “Het regende pijpenstelen en toch was het een supergezellige dag. Omdat Anne Marie zich had verslapen gingen Nan en ik aan de koffie in Hoog Catharijne. Het voelde net alsof we elkaar al jaren kenden. We hadden veel te bespreken. Over VA school en over ons privéleven. En na wat vertraging was Anne Marie daar. Samen richting de binnenstad en direct een cafeetje in, want we hielden niet op te kletsen. We zijn zo anders, maar het voelt super goed om elkaar het helpen, te ondersteunen en te stimuleren. De één is wat meer onzeker dan de ander, de ander pakt sommige zaken gewoon aan en dat houdt de ander weer wat tegen. Terugkijkend denk ik: het was echt leuk om zo in real life te sparren. En te slenteren in Utrecht. De zon kwam al gauw door en het was jammer dat de tijd voorbij vloog. Samen is het studeren en werken een stuk gezelliger!”

We appen erop los

Nanny Bosch: “Er gaan zeker nog meer van dit soort dagen gepland worden, daar waren we al gauw over uit. Tot die tijd spreken we regelmatig via Zoom af, kletsen we lekker bij en appen we er in de tussentijd rustig op los. Zo delen we ideeën en suggesties, maar ook handige tips en opmerkingen over dagelijkse dingen waar wij tegenaan lopen. We motiveren elkaar en houden elkaar scherp. Ik zie hele mooie samenwerkingen tegemoet, daar wij alledrie een leuke niche hebben en elkaar perfect kunnen aanvullen.”

Ook zo blij met jouw buddy (of buddy’s)? Wat betekent jouw buddy voor jou en hoe helpen jullie elkaar verder? Laat het weten in de reacties onder deze blog!

In het vak van virtual assistant vak kun je eigenlijk ontelbaar veel kanten op. De één helpt ondernemers om de boel met online tools efficiënter te runnen. De ander kan ondernemers helpen om de online zichtbaarheid van de business te vergroten.  VA school heeft al meer dan 800 VA’s opgeleid en alle kanten bestudeerd en vier VA types gedefinieerd: de structuurmachine, de ideeen generator, de orde-in-de-chaos-schepper en de techniekliefhebber. Ben je benieuwd welk type jij in je hebt?
Klik hier en doe mee met de VA quiz!

VA quiz