Kernwaarden VA school bepalen

Online werken. Dat is lekker efficiënt, dat ervaar je als virtual assistant iedere dag opnieuw. Ook bij VA school werken we vooral virtueel samen. Maar elkaar af en toe ‘live’ (of zoals Hanneke graag zegt: ‘in 3D’) ontmoeten, is ook heel fijn én belangrijk. Want de gesprekken in real life zijn net even anders. Je leert elkaar dus op een andere manier kennen.
De afgelopen tijd is het team van VA school flink uitgebreid en deze maand kon iedereen elkaar eindelijk ‘in het echt’ ontmoeten, tijdens het eerste teamuitje in anderhalf jaar. 

Een week op pad met virtual assistant Alice Openeer

Een bloeiende business en je eigen paradijs

Voor dit uitje had Hanneke een heel bijzondere locatie gevonden: Secret Happy Island, een prachtige plek in een natuurgebied in Aalsmeer. Het eiland is alleen per boot te bereiken, dus het avontuur begon al op het pontje waarmee Michel ons ophaalde. Michel en zijn partner Daisy leven en werken op deze geweldige plek. Ze geven samen trainingen, coachingsessies én runnen een fantastische B&B met o.a. een omgebouwde olietank, rozenkas en drijvende safaritent. Daisy en Michel woonden in Amsterdam en vonden dit eiland ooit op Marktplaats. Met hard werken hebben ze er hun eigen paradijsje en een bloeiende business van gemaakt, waar ze met veel enthousiasme gasten ontvangen. Zij bewijzen dus maar weer dat je je eigen droombaan en droomleven kunt creëren. Super inspirerend, en de dag moest nog beginnen!

Hannekes favourites Draadloze Over-Ear Koptelefoon Met Noise Cancelling

Wat zijn jouw kernwaarden?

Als alternatief voor het standaard introductierondje nam Daisy ons mee de diepte in. We stelden ons voor aan de hand van onze kernwaarden. “Mensen gaan graag om met anderen die dezelfde kernwaarden hebben, al ben je daar vaak niet bewust mee bezig.” legde Daisy uit. “En als je weet wat elkaars kernwaarden zijn, kun je ook makkelijker omgaan met verschillen, zeker in werksituaties.” Als vrijheid of vertrouwen bijvoorbeeld één van jouw kernwaarden is en de ander wil controleren of jij om half negen maandagochtend wel online bent, dan gaat dat botsen. Maar als je dat van elkaar weet, dan kun je een oplossing zoeken. Ook met je opdrachtgevers zul je zien dat het zoveel lekkerder werkt als je begrip hebt voor elkaars kernwaarden. Neem dus de tijd om je daarin te verdiepen. Surround yourself with people who get it!

Hannekes favourites Draadloze Over-Ear Koptelefoon Met Noise Cancelling

Welkom in de professionele speeltuin

Je eigen kernwaarden bepalen, dat is niet zo ingewikkeld. Maar de kernwaarden van VA school? Die hebben we, onder leiding van Daisy en Michel, als team onderzocht. Ook dat bleek vrij soepel te gaan, dat is dan toch de kracht van online al een connectie hebben. En die kernwaarden hebben we uiteindelijk samengevat in onze missie: “VA school is een professionele speeltuin waarin we mensen prikkelen om verantwoordelijkheid te nemen voor het avontuur van hun eigen leven.” Die missie is ons ijkpunt voor alles wat we doen.

Hannekes favourite gadgets microfoon

Ice, ice baby

We hadden ze stiekem al gezien, de dozen met ijsklontjes
(200 kilo in totaal!). En die waren niet bedoeld om onze drankjes koel te houden. Want na de lunch op een rondvaartboot was het tijd voor de grootste uitdaging van de dag: het ijsbad! De ijsbad-challenge is landelijk bekend geworden door ‘The Iceman’ Wim Hof. Michel leerde ons dan ook eerst een aantal van zijn ademhalingstechnieken om ons te kunnen focussen op ons lichaam en ons gevoel. Vervolgens mochten we plaatsnemen in de cold tub (de hottub, waarin het water inmiddels was afgekoeld tot een graad of vier). And we did it!! We zeggen regelmatig: je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. En dat werd nu maar weer eens duidelijk. Want het ging niet helemaal vanzelf, maar gelukkig was Michel er om ons te helpen. Als je hulp vraagt is de kans dat het lukt zoveel groter. Supertrots op het hele team!

Favoriete gadgets Hanneke VA school

Leef je uit in de professionele speeltuin
van VA school

Na het ijsbad was het tijd voor de afsluiting, met een drankje en een hapje, zomerhits op de achtergrond, lekker in de zon. Eigenlijk wilden we helemaal niet naar huis, wat een dag! We hebben elkaar beter leren kennen, weer leren ademhalen, hulp vragen en bevestigd gekregen dat we meer kunnen dan we denken. En het werd weer eens extra duidelijk waarom we allemaal doen wat we doen. We willen andere vrouwen de handvatten en ruimte geven om te leren, om in onze ‘professionele speeltuin’ uit te proberen wat bij hen past. En hen stimuleren om hun leven vorm te geven zoals zij dat willen. Met een eigen bedrijf als virtual assistant bijvoorbeeld, op hun droomlocatie. Wij hebben alvast een zoekopdracht gemaakt op Marktplaats voor ons eigen eiland 😉

 

Favoriete gadgets Hanneke VA school

Island break verslag van Daisy en Michel

Hoe hebben Daisy en Michel zich voorbereid op de komst van ons team op hun Happy Island? En hoe hebben zij het ervaren? Kijk naar het Island break verslag van Daisy en Michel. 

Denk je dat je ook meer in je mars hebt en ben je na het lezen nieuwsgierig geworden of het werken als virtual assistant iets is dat bij je past? Doe mee met de ‘VA iets voor mij?’ oriëntatieweek. We hebben een mooie ontdekkingsreis voor je uitgestippeld waarin je alles te weten komt over het werken
als virtual assistant.
Virtual assistant iets voor mij orientatieweek