Ik zie een man zitten bij de bushalte. Hij lijkt op mijn vader. Maar dat zou mijn vader dus nooit doen. Met de bus gaan. Ik kan me niet herinneren dat hij in die 70 jaar ook maar één keer met de bus is geweest. Eigenlijk denk ik dat daar maar één reden voor is geweest, hij wist niet precies hoe het werkte. Ook mijn moeder heb ik nooit op een busreisje weten te betrappen.

Niet struikelen!

Vandaar dus dat ik als brugpieper voor de eerste keer (want lekke band) helemaal alleen en zonder ervaring met de bus naar school moest. Ik had een slapeloze nacht. “Waar was mijn strippenkaart? Hoe laat moet ik ook alweer bij de halte staan? Niet vergeten m’n hand op te steken. Op mijn tas letten. Niet struikelen. Oh help als ik maar niet vergeet op het knopje te drukken als ik eruit moet. Waar moet ik er eigenlijk precies uit?” Het zweet brak me uit en als ik eerlijk ben voel ik de paniek nog. Gelukkig (en natuurlijk!) verliep de eerste busreis prima en bij het uitstappen voelde ik me een vrouw van de wereld! I did it!

De metro van New York

Door die ervaring pak ik nu dus ook met het grootste gemak lekker de metro van New York. Laat ik me niet meer gek maken in onze Amsterdamse binnenstad en reed ik afgelopen zomer in een veel te grote Volvo door het landschap van Zweden. Reizen is fantastisch!

Mijn ervaringen hebben me geholpen om op dit vlak meer zelfvertrouwen te krijgen. Gewoon door het het te doen en te ervaren. Keer op keer herhalen en ervaringen stapelen.

Wat is het ergste wat er kan gebeuren?

Voor hetzelfde geld was ik toen als brugpieper een halte te vroeg of te laat uitgestapt. En dan? Wat was het ergste wat er kon gebeuren? Dan had ik een stukje moeten teruglopen of nog een halte verder moeten reizen. Pas achteraf kun je weten dat er eigenlijk niks ergs kan gebeuren, terwijl je lijf vooraf wel alle sensaties afgeeft alsof je op de rand van een ravijn staat.

Dat is ons reptielenbrein in werking. Gewoon een mechanisme om je te beschermen. Fight or flight zegt dat mechanisme als er een nieuw ding op de horizon verschijnt.

Spanning en sensatie inclusief

Maar hé jij bent nu veel verder dan dat. Er staat geen levensgrote ijsbeer voor je deur of een mammoet in je achtertuin. Er is geen brand. Dus je kunt ook zeggen “Weet je wat, laten we dit eens onderzoeken”. Bij VA school is dat het waar het om draait. Constant. Dag in en dag uit. Nieuwe dingen ontdekken, onderzoeken, uitproberen, experimenteren, groeien en elkaar helpen. Daarom zeg ik over VA school ook altijd: spanning en sensatie inclusief. Want we gaan nieuwe dingen ervaren, met opdrachten aan de slag die buiten je comfortzone liggen.

Wordt het gevaarlijk? Nooit!
Nemen we onbezonnen risico’s? No way
Springen we in het diepe? Waarom zouden we?

Grow while you go

Ook binnen je comfortzone is nog heel veel rek mogelijk. Met elke dag een kleine stap kom je er ook. We starten met de basis. Jij!

Jij moet sterker worden. Weten wat je wilt. Weten hoe je kunt krijgen wat je wilt. Weten wat je ervoor wilt laten. Meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Een stevige basis hebben en 100% jezelf kunnen zijn.

Wat kan helpen is dat we ons brein een beetje om de tuin leiden. Ik zag laatst een ontzettend intrigerende video van Simon Sinek waarin hij precies beschreef welke sensaties er door je lichaam gaan als je iets ervaart wat spannend is.

Angst & Enthousiasme, het ligt zo dicht bij elkaar. We hoeven het niet meer uit de weg te gaan. Met een beetje hulp en een vers portie zelfvertrouwen wordt alles mogelijk. Als we positieve ervaringen gaan stapelen kunnen we zoveel meer aan.

Voel jij ook al een tijd dat het tijd is voor iets nieuws? Om nu echt iets voor jezelf te beginnen? Zie jij ook kansen en mogelijkheden voor jezelf om te starten als virtual assistant?

Start een succesvolle business als virtual assistant

Laat ons je dan helpen om er een succes van te maken. Stap voor stap begeleiden we je op dit gave maar soms nieuwe pad. Samen gaan we uitvinden hoe jij dit gaat vormgeven, wat je precies aan diensten kunt aanbieden, voor wie je wilt werken en … *tromgeroffel* hoe je aan die eerste klant komt.

Zet vandaag die stoere stap en meld je aan voor de training van VA school.

Feel the fear and do it anyway, want als je heel eerlijk bent … “Wat heb je eigenlijk te verliezen?”

Hanneke

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Lees onze privacyverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.