Je moet het maar durven

Heb jij ook altijd zo’n hekel om met je auto naar de garage te gaan?  Gewoon voor een beurt of onderhoud. Ik hou van autorijden, maar hier heb ik dus gewoon geen zin in. Van tevoren spreek je af dat je erop kan wachten, maar dan duurt het toch altijd langer dan je vooraf hebt afgesproken. Want….. verzin het maar. 

Dus ik met auto en goed gevulde rugzak op een donderdag (mijn enige vrije dag) naar de dealer. Ik geef de sleutels af en installeer mij in de prachtige woonkamer, want dat heeft men tegenwoordig bij een beetje dealer. Kopje thee erbij, laptopje mee en….. mijn VA tafelbordje.

Ook mannen zijn nieuwsgierig

Inmiddels ben ik alle schaamte voorbij en plaats het bordje voor mij op tafel. Klap m’n laptop open en binnen een minuut stelt de man tegenover mij (ja ook mannen zijn nieuwsgierig ☺) de vraag wat voor bordje ik daar heb staan. Ik geef het bordje en hij begint hard te lachen. Op dat moment raken we in gesprek over wie ik ben, wat ik doe en vervolgens kom ik met mijn vragen. Dat hebben we tenslotte geleerd bij VA school. Goed luisteren en vervolgens een potentiële klant bevragen. Blijkt deze man dus gewoon behoefte te hebben aan iemand die een nieuwe website kan maken. Hij heeft al zoveel geprobeerd, maar nog geen bedrijf gevonden die hem goed heeft kunnen helpen. Maar dat was natuurlijk voordat hij Pieck Performance leerde kennen. 

Een bondje voor het leven

En dan gebeurt het natuurlijk dat je auto klaar is, dit keer dus te vroeg want je bent nog in gesprek. Ik spreek met deze nieuwsgierige potentiële klant af dat ik hem bel. Geef vervolgens mijn kaartje en de volgende dag hang ik bij hem aan de telefoon. Eerste vraag die ik stel: is je auto gemaakt? Tenslotte hebben we een bondje voor wat betreft ons favoriete merk. Al gauw word ik concreet en in dezelfde week nog zit ik bij hem aan tafel en sleep een opdracht binnen voor het maken van zijn nieuwe website.

En dat allemaal door het plaatsen van mijn VA bordje. Goede deal overigens € 5,95 investeren voor een goed betaalde opdracht. Tel uit je winst!

Annemarie Pieck
Pieck Performance

P.S. Ook zo’n leuke gespreksstarter in je tas? Je vindt de bordjes in de webshop van VA school.

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Lees onze privacyverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.