Al doende leert men

Voor de zoveelste keer reed ik daar ‘s ochtends vroeg. Op de fiets. Wind in mijn gezicht. En ik voel de tranen over mijn wangen rollen. Maar dit is toch wat ik wilde? Waarom voel ik me dan toch zo rot en ongelukkig? Dit is inmiddels bijna 30 jaar geleden en toch voel ik het nog als de dag van gisteren. Ik wist “Er moet iets veranderen en ik ben de enige die er iets aan kan doen!”. Zo werd het zaadje geplant om niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen de (werk)wereld een beetje leuker te maken. De knoop in je maag als je iets met tegenzin moet gaan doen. Misselijk onder de douche omdat ik er zo tegenop zag. Dag in. Dag uit. “Nooit meer!” had ik me voorgenomen. Al doende leert men. Want vastzitten op een plek waar je eigenlijk niet wilt zijn, dat wil toch niemand?

Ik ga toch niet meteen op zo’n saai kantoor zitten?

Drie maanden voor het huilen-op-de-fiets-incident was ik geslaagd voor mijn Schoevers diploma. Afgestudeerd PR-assistente. Een hartstikke leuke richting en na het havo-debacle (1x blijven zitten en vet gezakt) een hele prestatie. Maar…, had ik bedacht, ik ga natuurlijk niet meteen op zo’n saai kantoor zitten. Ik wil eerst nog wat leuke dingen meemaken. De wereld zien. En zo besloot ik om na de zomervakantie bij de sportschool achter de bar te gaan werken en daarnaast nog wat administratieve zaken op te pakken daar. Maar na een maand of twee drie merkte ik dat ik er eigenlijk helemaal geen plezier in had. Dat ik toch eigenlijk heel graag wel naar kantoor wilde. Met blaadjes in de weer en typen en een computer enzo.

Nooit meer!

Die dag ben ik meteen naar mijn baas gegaan en heb aangegeven dat ik weg wilde. Hij was niet blij maar respecteerde mijn keuze. Ik voelde me rot omdat ik toch een soort commitment had afgeven voor de komende maanden. Het voelde als falen en iemand in de steek laten. Toch was de opluchting toen ik het hardop had gezegd zo groot dat ik wist dat het een goede keuze was. Binnen drie weken had ik een nieuwe baan via Content uitzendbureau. Op kantoor. Het was verre van saai en ik voelde me er direct als een vis in het water. Na mijn eerste werkdag was ik kapot van alle indrukken, maar ik voelde meer voldoening dan de afgelopen twee maanden. Ik maakte mezelf de belofte om nooit meer ergens te blijven zitten als ik liever weg wilde. Het zou allemaal wel op z’n pootjes terecht komen en al doende leert men.

Zelf je droombaan creëren

Door deze ervaring en de tientallen ervaringen van switchen (in werk en privé) die daarna volgden ben ik een rijk mens vind ik zelf. Al die ervaringen vormen de basis voor mijn zelfvertrouwen, flexibiliteit en lef. Ik vind het daarom een voorrecht dat ik nu zelf mensen in alle lagen en alle leeftijden mag helpen om hun droombaan zelf te creëren. Of nee, geen voorrecht. Een verplichting. Een soort pay-it-forward.

“Mensen helpen om werk te vinden waar ze gelukkig van worden, voor de mensen die ze leuk vinden op een plek waar ze blij worden. Dat mijn missie.”

Sommige mensen stellen doelen zonder ze goed voor zich te zien. Misschien vind jij het ook lastig om dat plaatje in je hoofd te maken zonder dat al die stemmen zich ermee gaan bemoeien? Daar help ik je graag bij. Tijdens het gratis webinar ‘Visualiseer je droombaan’ neem ik jou, je gedachten en creativiteit lekker even mee op reis. En wat we tegenkomen is nog één grote verrassing. Enjoy the ride.

Je kunt nu direct deelnemen aan de on demand sessie ‘Visualiseer je droombaan’. Droom je mee?

 

Handtekening Hanneke Wessel
Misschien wil je wel graag iets anders, maar weet je niet precies wat dat dan is. In het webinar ‘Visualiseer je droombaan’ gaan we samen ontdekken hoe jouw droombaan eruit ziet. We gaan in een uur lekker de energie laten stromen, zodat jij daarna weet waar je echt blij van wordt. Laat je fantasie even de vrije loop en kijk waar het je brengt. Start het webinar wanneer jij wilt.
Gratis webinars VA school