Life Happens

Life happens. Afgelopen week flitste het beeld weer door mijn hoofd. Het was dinsdagavond en op de planning stond een ‘superbelangrijk’ webinar waar veel vanaf hing. Ik stond op scherp. Ik moest presteren. Mijn best doen. Ik was er helemaal klaar voor. Maar Olivia (toen 2 jaar) zag dat een beetje anders. Precies vijf minuten voordat ik zou beginnen begon ze te huilen en mij te roepen. “Ach nee, niet nu!” dacht ik. Wat voelde ik me machteloos en gefrustreerd en boos. Ik probeerde haar snel te troosten, maar dat lukte natuurlijk niet goed. Zij voelde mijn spanning en met een flink portie schuldgevoel ging ik het webinar in. Ik baalde. Waarom ging het niet zoals ik had bedacht?

 

Dat herkennen we allemaal toch?

Dat iets niet gaat zoals je had bedacht.

Dat de romantische bubbel uit elkaar spat.

Dat het beeld dat je in je hoofd had gemaakt er anders uitziet dan de realiteit die zich nu voor je ogen afspeelt.

 

De wondere wereld van verwachtingen.

Life happens.

Op de proef gesteld

Op dit moment wordt ieders geduld nog steeds behoorlijk op de proef gesteld. Instagram staat nog steeds vol met ideaalbeelden van gezellige thuiswerkers die er het beste van maken. De kat leuk gedrapeerd om de laptop. Opruimwoede in Casa Van den Berg. Een frisse duik in het zwembad in de tuin. En sorry ik deed er zelf ook aan mee met een braaf huiswerk-makend-dochtertje tijdens de lockdown.

Maar is het nu juist ook niet dan heel belangrijk om lekker bij jezelf te blijven. Of zoals ik wel vaker zeg ‘je te laten inspireren en niet te laten intimideren!’. Neem eruit wat jij wilt. Wil jij ook een kat. Neem ‘m. Wil jij ook een zwembad in de tuin? Koop ‘m. Maar alleen omdat jij voelt dat dat nu ok is. Als je zeker weet dat je er blij van gaat worden.

Want je ziet niet het hele plaatje. In de praktijk is het bij die andere mensen die andere 23 uur van de dag ook vaak chaos. Als we allemaal onze 24 uur per dag op Instagram zouden zetten dan ziet het er allemaal echt heel anders uit. Hoe leuk zou dat zijn trouwens? Ik voel een leuke challenge opkomen haha.

Gooi het eruit

Maar goed. Terug naar jouw frustratie. Nu zit jij misschien met frustraties. Ben je die 1,5-meter-toestand echt goed zat. Voel je je boos, verdrietig, geïrriteerd of machteloos. Heel goed! Ja ik meen het! Gooi het eruit. Wees even lekker boos. Doe even ‘stom’. Kijk even chagrijnig. Je bent ook maar een mens he!

En hé! Is dit dan nu ook niet gewoon hét moment om jezelf een beetje toe te spreken en je niet gek te laten maken?

Doe het op jouw manier! Het is jouw huis. Werk. Leven. Gezin. Bedrijf. Huishouden.

Laat het beeld los van hoe je het had gewild en accepteer dat het gaat zoals het gaat. Accepteer dat je niet overal invloed op hebt. Dat de controle niet in onze handen is. En wees mild naar jezelf. Je bent goed genoeg. Je doet je best. Het is wat het is en dit is het.

Count your blessings

Maak er het beste van. Lach erom als iets misgaat. Focus je op wat er wel kan. Geniet van de mooie momenten. Wees dankbaar voor alles wat je hebt.

Vergeef jezelf direct als je nu geen focus, concentratie of inspiratie hebt. Laat het los… en het komt vanzelf naar je terug. Beloofd!

Blijf lekker bezig met de dingen die je plezier geven. Zoek de mensen op waar je energie van krijgt. Hou focus op je allermooiste dromen.

We hoeven het nu niet allemaal te fixen. De tijd en onze vibes gaat dit oplossen. Weten dat we niet alleen zijn kan al heel helpend zijn.

Life happens

Afgelopen zaterdagochtend mocht ik weer een online workshop geven. Olivia zat lekker in haar slaapkamer te knutselen. Staat ze ineens voor me met een oude maillot en een schaar en haar lippen zeggen “Mam, mag ik dit gebruiken?”. Mijn ogen antwoorden “Tuurlijk schat”. We hebben aan één blik genoeg. En inmiddels geniet ik van deze kleine interrupties, want zij is mijn leven!

Soms zijn onderbrekingen een nieuwe plottwist in het verhaal moet je maar denken. Dat maakt het leven des te interessanter! Life happens.

Liefs,

Hanneke

Weet jij wat je echt wilt? Waar sta je nu en wat heb je nodig? Wat wil je eigenlijk veranderen of verbeteren in je leven? Het lijken zomaar wat willekeurige vragen, maar mijn ervaring is dat als we er echt even rustig voor gaan zitten het vaak zoveel helderheid geeft over waar je naartoe wilt. Ik nodig je graag uit voor mijn gratis webinars ‘Ontdek wat je wel wilt’ en ‘Visualiseer je droombaan’. Kijken we daarna of een stap richting VA schap ook voor jou een goed idee is.

Gratis webinars VA school