Sherry-Lee is in Nederland geboren, maar haar roots liggen in de Filipijnen. Haar ouders zijn in de jaren ’70 naar Nederland gekomen om een toekomst op te bouwen. Ze hebben altijd hard gewerkt en genieten nu van een welverdiend pensioen. Sherry-Lee had dit ook altijd voor ogen. Studeren, een goede baan, werken tot aan haar pensioen en dan genieten van een goede oude dag. Zij hechtte veel waarde aan veiligheid en zekerheid. Nu pas beseft zij dat dit haar vaak heeft belemmerd in de keuzes die zij heeft gemaakt. Het is nog wel belangrijk voor haar, maar ze durft nu meer risico’s te nemen.

Haar belangrijkste waarde in het leven is het omzien naar elkaar. Een beetje meer zorg en aandacht voor elkaar maakt de wereld weer iets mooier. Door het werken als virtual assistant kan zij deze waarde toepassen in haar werk. Lees haar inspirerende en succesvolle verhaal…

Wanneer bedacht je dat ‘VA zijn’ weleens iets voor je kon zijn?

Het bedrijf waar ik werkte als officemanager ging stoppen. Ik heb er negen mooie jaren gewerkt, maar ik moest dus op zoek naar een andere baan. Van de gedachte om te gaan solliciteren en weer ergens opnieuw te beginnen werd ik eerlijk gezegd niet gelukkig. Eén van mijn leidinggevenden had aangegeven dat hij met zijn eigen onderneming wel ondersteuning kon gebruiken. Misschien was freelance ondersteunen wel wat voor mij. Ik ging me erin verdiepen en zag de term ‘virtual assistant’ steeds vaker terugkomen. Ondersteunen is mijn ding en om dit freelance en op afstand te kunnen doen leek mij heel gaaf. Daarnaast is baas kunnen zijn van je eigen tijd natuurlijk ideaal als je een gezin hebt. De succesverhalen van VA’s die ik las inspireerde mij, maar aan de andere kant raakte ik ook ontmoedigd. Ik had die ondernemerskwaliteiten niet en ik durfde geen risico’s te nemen. Het leek mij te hoog gegrepen. Het idee verdween echter niet uit mijn hoofd. Sterker nog het veranderde naar een verlangen in mijn hart. Ik wilde dit echt proberen!

Waarom besloot je om een training te volgen?

De mogelijkheden kwamen op mijn pad. Ik werd nieuwsgierig, misschien moest ik het dan toch wagen als zelfstandig ondernemer. Maar waar te beginnen? Ik raakte verdwaald in alle informatie die beschikbaar is. Ik denk dat ‘information overload’ voor velen herkenbaar is. Ineens zag ik het staan: “Start een succesvolle business als virtual assistant”. Ik had begeleiding nodig en deze training sloot precies aan bij wat ik zocht.

Wanneer ben je gestart met de training ven hoe ervaar je dit tot nu toe?

In september ben ik begonnen met de training. Je krijgt niet alles voorgeschoteld, je krijgt goede tips maar moet zelf ook op onderzoek uit. Het mooie is dat je erin wordt begeleid. Je weet welke richting je op moet in plaats van zomaar ergens te beginnen. Soms zakte de moed mij in de schoenen, als ik te veel keek naar hoe andere VA’s het doen. Door het volgen van de training en het bijwonen van de VA Cafés realiseer ik me dat het oké is, dat ik het doe op mijn eigen manier. Wat ik kan bieden kan geen ander, alleen al om het feit dat ik mezelf ben. Dit is tot nu toe het meest waardevol voor mij geweest. Het vergelijken kan een killer zijn. Raak geïnspireerd door anderen, maar ga niet steeds vergelijken.

Waar zag je het meest tegenop? Wat vond of vind je spannend?

Aan het begin van de training moet je jezelf beschrijven en op papier zetten wat je kwaliteiten zijn. Als mij dit wordt gevraagd dan klap ik op één of ander manier dicht. Voor één van de opdrachten moest ik een aantal mensen vragen om mijn beste kwaliteiten te benoemen. Dat was wel spannend. Tot mijn verbazing zat er een patroon in. Dit heeft mij verder op weg geholpen. Het dwong mij om dieper naar mijzelf te kijken en te durven om over mijzelf te praten.

Hoeveel klanten heb je op dit moment?

Nog voordat ik een naam had bedacht en mijn onderneming had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel had ik al 4 klanten. Het is best overweldigend. Ik belde – na een soort van paniekaanval – mijn coach Hanneke. Zij is altijd positief en heeft geholpen om mijn focus te bepalen, de volgende stap te zetten en ook om van het moment te genieten… want hoe gezegend kan een VA zijn met zo’n vliegende start. True that!

Wanneer heb je je ingeschreven bij de KvK en wat is je bedrijfsnaam?

Ik heb me in november ingeschreven en vanaf januari ga ik officieel van start. Een bedrijfsnaam bedenken was niet eenvoudig. Mijn bedrijf heet O & More (Office Support & More). “& More” staat voor de toegevoegde waarde die de ondersteuning mijn klanten oplevert. Zoals meer rust en energie, weer toekomen aan wat zij zo leuk vinden in hun vak, maar ook de extra omzet die ze kunnen draaien omdat ze daar gewoonweg de tijd voor zullen hebben. “& More” staat ook voor de toekomst. Het motiveert mij om nieuwe skills te leren om mijn huidige klanten en klanten-to-be meerdere services aan te kunnen bieden.

Waar ben je nu al trots op? Wat heb je al bereikt?

Ik ben er trots op dat ik mensen om mij heen heb die mij steunen en goed op weg helpen. Ik ben ze zeer dankbaar. Mijn grootste overwinning is dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt: het vastklampen aan het idee van veiligheid en geen risico’s durven te nemen. Waarom alleen maar mensen bewonderen die het hebben gedurfd om voor zichzelf te beginnen als je ook een eigen show kan hebben?

Wat gun je jezelf voor het nieuwe jaar?

Ik weet dat ik hard aan de bak moet en nog veel moet leren over het ondernemerschap, maar ik gun het mezelf om te gaan genieten van het grote avontuur dat ik ben aangegaan.

Heb jij ook zo’n verlangen?

Heb jij net als Sherry-Lee het verlangen naar het werken als virtual assistant? Waar komt dat verlangen vandaan? En wat houd je tegen? Ga op onderzoek uit, klik hier voor meer informatie.

Groeten,

Hanneke & Nathalie

8 Reacties

 1. Anita

  Wat een geweldig en inspirerend verhaal! Helpt om mijn glas halfvol te houden 😉 Anita

  Antwoord
 2. Dirkje

  Wat leuk om te lezen! En wat een mooie start, veel werkplezier Sherry-Lee

  Antwoord
 3. Annelies

  Duzz dat!!
  Herkenbaar verhaal en ook motiverend.
  Go fir it, Sherry-Lee
  Heel veel succes!

  Antwoord
 4. Tamara

  Super om te lezen dat je nu al succesvol bent! Je bent daarin een voorbeeld voor degene die bang zijn dat ze geen opdrachtgevers kunnen vinden. Top van jou dat je uit je comfortzone bent gestapt.

  Antwoord
 5. Daan

  SL je bent een topper!

  Ga zo door!

  Antwoord
 6. Anouk

  Goed bezig Sherry-Lee!

  Antwoord
 7. Sherry-Lee

  Bedankt allemaal voor de lieve reacties!

  Antwoord
 8. Grace

  Echt supertrots op je lieve Sherry Lee echt whatever you ask the universe it shall be given to you alles komt ‘toevallig’ op jouw pad echt supertrots op je lief vriendinnetje Xxxx

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Ja, prima!'. Meer over hoe wij hier mee omgaan? Lees onze privacyverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.