Wat doet een virtual assistant eigenlijk precies?” is geloof ik wel de meest gestelde vraag aan VA school. Om ons een kijkje in de keuken te geven hield virtual assistant Beryl in ’t Veld voor ons een dagboek bij.

 

Beryl heeft een zoon van 18 en woont in Rotterdam-Nesselande met haar partner en zijn 3 kinderen. In 2018 startte ze met haar VA opleiding. Door een burn-out is ze pas in november 2019 echt gestart met haar bedrijf The Office Assistant. Ze is erachter gekomen dat ze een hoogsensitief persoon is en dat heeft voor haar veel duidelijk gemaakt. Het werken als virtual assistant past daarom ook perfect bij haar.

 

Beryl heeft zich gespecialiseerd in social media en wordt blij van websites maken. Ook doet ze andere werkzaamheden voor haar opdrachtgevers. Kijk en lees mee met het weekdagboek van Beryl.

Maandag – werkoverleg en aan de slag!

Normaal begin ik mijn dag altijd met een wandeling met mijn buurvrouw. Zij heeft een hond en dan lopen we dik een uur. Heerlijk om zo vroeg buiten te zijn, er heerst dan nog een heerlijke rust. Helaas is dat door de corona periode nu niet meer mogelijk. Ik zorg nu dat ik tussen half 9 en 9 uur achter mijn computer zit. 

Ik bel dan eerst mijn opdrachtgevers om de week door te nemen. Op dit moment heb ik 3 opdrachtgevers waar ik verschillende werkzaamheden voor doe, zoals agendabeheer en social media berichten maken en inplannen. Ik ga lekker aan de slag met Canva voor het maken van de visuals. Daarna speur ik het internet af of ik nog leuke weetjes over het onderwerp van deze week kan vinden waar ik iets mee kan. 

Als ik de posts klaar heb stuur ik ze naar mijn opdrachtgevers of zij ze goed genoeg vinden of dat er nog iets bij of af moet. Zodra ik akkoord heb, plan ik ze voor deze week in via Hootsuite en Studio Makers. 

Studio Makers gebruik ik om Instagram berichten mee in te plannen. Het werkt heel makkelijk en fijn dus mocht je vooruit willen plannen dan kan ik deze tool zeker aanraden. Je kan er ook je Facebook berichten mee inplannen, maar daar gebruik ik liever de publicatietool op Facebook voor. 

Ik sluit de dag altijd af met het registeren van mijn gewerkte uren, zodat ik deze niet kan vergeten. Rond half 6 zet ik mijn computer uit en ga ik aan de slag in de keuken. 

Dinsdag – Werk en Me-time!

De dinsdag is voor alles wat ter tafel komt. In de gesprekken op maandag zijn er altijd zaken die ik erbij krijg, zoals verbeteringen van de website of een link die niet goed werkt en nagekeken moet worden. Soms mag ik ook een mailing versturen. 

Ik verdeel mijn dag in blokken, zodat ik tijd heb voor iedere opdrachtgever en dan ga ik aan de slag. Per dag heb ik een blok van een uur voor ‘me-time’. Dat kan van alles zijn, soms luister ik een podcast, doe ik een yogalesje of lees ik een boek. Me-time is voor mij heel belangrijk gebleken, omdat ik anders doorga en geen rust pak. Mede daardoor ben ik vorig jaar in een burn-out terecht gekomen. Na de lunch ga ik verder met de zaken die op de planning staan. 

Vanmiddag stop ik rond 16.00 uur met mijn werk voor mijn opdrachtgevers om aan mijn eigen doelgroep te werken en mijn social media van die week te maken en te plannen. Mocht ik nog niet helemaal klaar zijn met mijn opdrachten voor mijn opdrachtgevers, dan schuif ik dit door naar de avond. Of als het niet heel veel spoed heeft naar de dag erna. 

Om half 6 roept mijn andere baan en ga ik weer de keuken in. 😊 

Woensdag – Samenwerkdag en ideale klant 

De woensdag is mijn ‘samenwerkdag’ met collega en ondernemer Margriet. We gaan dan naar een leuke plek om te werken en sparren die dag over van alles wat ons bezig houdt. Nu we in deze corona periode zitten gebruiken we de handige tool Zoom en ‘zoomen’ we op woensdag. 

Margriet zit in de wellness branche. Een hele andere richting dan ik. Juist daarom kunnen wij zo goed met elkaar werken. We helpen elkaar met elkaars branche en bespreken wie onze ideale klanten zijn. Toen ik op een dag mijn ideale klant moest uitschrijven werd dat voor mij ‘Julia’. Julia houdt van lekker eten, van reizen en heeft eindelijk voor zichzelf gekozen. Door haar eigen bedrijf gaat ze stralen en ze is altijd op zoek naar een betere versie van zichzelf. Niet lang daarna kwam ik mijn 2e opdrachtgever tegen en dat was een man. Toch klikte het enorm omdat hij door zichzelf te blijven ontwikkelen zo ver is gekomen. Ik noem hem daarom altijd mijn ‘mannelijke’ Julia, ‘Julian’. 🙂

Op een woensdag vind ik het altijd lekker om aan het eind van de dag nog even een momentje voor mezelf te pakken en een boek te lezen of een serie op Netflix te kijken. Een dag met prikkels zorgt bij mij altijd voor een bepaalde vorm van uitputting die ik ergens moet compenseren. Dus vandaar mijn momentje van rust. 

‘s Avonds ga ik nog even mijn to do lijstje langs. Ik scherp mijn planning aan en nadat ik mijn mail heb gecheckt en mijn social media heb bekeken zet ik mijn computer uit om nog even op de bank te zitten. 

Donderdag – Ritme, Rust en een nieuwe opdracht!

Ik zorg ervoor dat ik tussen half 9 en 9 uur achter mijn computer zit. Ik vind het belangrijk om een ritme aan te houden. Thuiswerken is voor mij ideaal, omdat ik als hsp-er in mijn eigen omgeving het beste tot mijn recht kom. Thuiswerken is voor mij een geluksmoment, ik bepaal zelf het geluid om me heen en mijn werkplek is zo ingericht dat ik me er prettig voel. 

Op donderdag zorg ik dat mijn to do lijstje van deze week is afgewerkt. Het kan zo zijn dat er taken naar de volgende week verschoven worden, maar over het algemeen houd ik ervan om alles af te hebben als dat kan. Ik kijk bij mijn opdrachtgever of alles voor de week erna goed gepland staat en of er nog mails binnen zijn gekomen die met voorrang behandeld moeten worden. 

Ook zorg ik op deze dag voor mijn eigen social media. Ik kijk wat ik nog aan visuals klaar heb staan of dat er nog meer bij moeten. Soms vind ik het lastig om mezelf te laten zien. Om mezelf te ‘promoten’. Ik doe het wel, maar het is zeker een uitdaging. Grappig is wel dat als ik iets van mezelf plaats ik altijd de meeste likes en reacties krijg. 🙂 

Ik heb vandaag een leuk gesprek gehad met een nieuwe opdrachtgever. Ik mag haar website maken. De komende week ga ik me daarin verdiepen en kijk ik in welk blok en op welke dag ik dat kan indelen. Super spannend maar ik heb er ontzettend veel zin in. Ik vind een gelijkwaardige samenwerking erg belangrijk. We hebben goede afspraken gemaakt, zodat de basis goed is. In een samenwerking moet je goed weten wat je van elkaar verlangt. Dit werkt voor mij het prettigst. 

Vrijdag – Social talk en andere ‘verplichtingen’

De vrijdag is in principe mijn ‘vrije dag’ maar dat wil niet zeggen dat ik die dag helemaal niets doe voor mijn opdrachtgevers. Mocht er iets zijn dat die dag moet gebeuren of iets wat niet kan wachten tot na het weekend dan pak ik dat op. Het mooie aan VA zijn is, dat ik zelf kan kijken wanneer ik dat doe. Altijd in goed overleg met mijn opdrachtgevers natuurlijk. 

Wat doe ik dan zoal op een vrijdag? Ik onderhoud mijn sociale contacten (nu per zoom) of ik bel even met een vriendin. Maar ook mijn huishouden moet ik op zo’n dag onder handen nemen. Ik probeer door de weeks wel kleine klusjes te doen maar het grote werk moet toch op mijn vrije dag of in het weekend. 

Ik kan me nu al erg verheugen op de aankomende zomer. Een heerlijk kopje koffie in de zon daar kan ik echt heel gelukkig van worden.

Zaterdag – voetbalmoeder en een nieuwe hobby

Op een corona vrije zaterdag ben ik langs de lijn te vinden bij de voetbal van mijn zoon. Ook al is hij al 18 jaar hij vindt het nog steeds erg leuk als zijn moeder komt kijken. Oké hij vindt het niet altijd leuk ben ik bang, want ik ben nogal een fanatieke kijker, wel netjes dat wel hoor maar ik ben wel fanatiek. 😊 

Na de voetbal, die al snel een paar uur in beslag neemt, is het tijd voor de boodschappen en aan het eind van de dag vind ik het lekker om samen met mijn man op de bank van een wijntje te genieten. Nu de zaterdag verre van normaal is, is mijn dag gevuld met een boek lezen, een wandeling maken of puzzelen. Puzzelen is mijn nieuwe bezigheid in deze corona periode. Heerlijk ontspannend vind ik dit. Gedachten op nul en puzzelen maar. Heerlijk! 

Het borreluurtje begint in deze tijd ook iets eerder maar ach wat maakt het uit, genieten is ook belangrijk. Toch? 

Zondag – Een dag van lekker niets doen

De zondag is bij ons altijd een dag van lekker niets doen, een beetje in en om het huis. In de zomer fietsen we ook veel, heerlijk om in de natuur te zijn. Ook vind ik het heel fijn om naar het strand te gaan. Op het strand ben ik op mijn best. De wijde omgeving, het geluid van de zee, het lopen door het zand. Gelukkiger kan je me niet maken. Op het strand voel ik rust en kom ik tot rust. Mijn droom is dan ook om ooit aan zee te kunnen wonen. Nu in de corona periode kunnen we helaas niet naar het strand. Ik kijk dan ook uit naar het moment dat het wel weer kan. We vermaken ons nu voornamelijk thuis met puzzelen, een beetje in de tuin werken en klusjes in en om het huis. De tijd dat we ons weer vrij kunnen bewegen komt wel weer, het is nu belangrijk om gezond te blijven.

Ik hoop dat ik jullie een leuk inkijkje heb kunnen geven in mijn week. Mocht je nog twijfelen over het worden van VA, ik zeg doen! De vrijheid en de mogelijkheden die je krijgt zijn zo waardevol en het heeft mij heel veel rust in mijn leven gebracht.

Wil jij net als Beryl zelf de regie pakken over je leven en je werk? Boek dan nu de heerlijke ontdekkingsreis ‘VA iets voor mij? oriëntatieweek’ en laat je informeren en inspireren over dit boeiende vak. VA school heeft een virtuele ontdekkingsroute voor je uitgestippeld. Je bent van harte welkom!

Virtual assistant iets voor mij orientatieweek

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Ja, prima!'. Meer over hoe wij hier mee omgaan? Lees onze privacyverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.