Je weet het pas als je het gaat doen

Je weet het pas als je het gaat doen. Hoe heb jij leren fietsen? Met behulp van YouTube filmpjes en een lesboek? Hoe heb je leren autorijden? Met een online webinar door de instructeur? Hoe heb je leren strijken? Stuurt je moeder je de link naar haar podcast?
Nee he?! Je hebt het allemaal geleerd door het gewoon simpelweg te doen. En misschien kwam je onderweg wel wat hobbels tegen en lag je weer op je snufferd, mocht je die eenrichtingsweg niet in of stond er ineens een gek patroon op je witte blouse.
Is dat erg? Soms wel.
Heb je er iets van geleerd. Altijd! 

Nieuwe inzichten en ervaringen opdoen

Dat is zo gaaf en fijn aan je ontwikkelen vind ik. Je leert er altijd iets van en je wordt slimmer, wijzer én krijgt steeds meer zelfvertrouwen als het makkelijker gaat.

Voor je het weet gaat het vanzelf. Ik mag aannemen dat je nu moeiteloos fietst, auto rijdt en je blouseje strijkt. 

Zelf mocht ik afgelopen week ook een nieuwe ervaring opdoen. Oh wat vond ik het spannend om een online event te organiseren. Klinkt misschien gek voor iemand die zo’n beetje alles online doet, maar ik had het nog nooit in deze vorm neergezet dus dat was echt nog wel even zoeken. Maar om te leren en te ervaren hoe het moest zat er maar één ding op: het gewoon doen!

Gewoon doen!

En boy wat was het een feest! Wat hebben we een waanzinnige dag beleefd met de VA schoolers! Ik ben heel trots op het vak virtual assistant en met het mooie VA team waarmee ik mag werken. 

De voorbereiding was al zo tof met het hele team van VA school. Wat hebben we veel nieuwe dingen ontdekt. Wat is er mega veel leuks te ontdekken op online gebied. Sydney Brouwer en Femke Hogema inspireerden tijdens Happy International VA day enorm met hun talks. Kleine hic ups achter de schermen werden snel opgelost. We stonden er zelf van te kijken hoe lekker het allemaal verliep en blozen nog na van alle leuke reacties op social media. Als je de reacties wilt zien check dan nog even onze Insta Highlights.

Je weet het pas als je het gaat doen! Het levert je zoveel leuke nieuwe inzichten en ervaringen op. Ik kan het je aanraden.

Wat vind jij nog reuze spannend en ga je nu toch echt eindelijk oppakken? Laat je het me weten in een reactie onder deze blog?

Liefs,

Handtekening Hanneke Wessel

Het vak van virtual assistant is meer actueel dan ooit en veel mensen hebben zelf een bepaald beeld gecreëerd van wat een virtual assistant precies is. Als je meer wilt weten over dit boeiende en toekomstbestendige beroep, doe dan mee met onze VA quiz en ontdek zelf welk type VA jij het meest in je hebt, wat je ermee kunt en voor welke valkuilen je moet waken.

Welk type VA ben jij?