VA business buddy's Esther en Aurelia

Business buddy’s Aurelia Blom en Esther Weemers hebben een bijzondere samenwerking: ze hebben elkaar namelijk nog nooit in real life gezien! Met een business buddy sta je er bij het runnen van je bedrijf niet alleen voor. Je kunt elkaar een steuntje in de rug geven als dat nodig is. Aurelia en Esther vertellen in een interview hoe hun bijzondere samenwerking eruit ziet en wat ze aan elkaar hebben. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen als VA! 

Business Buddy’s Esther en Aurelia

Aurelia Blom en Esther Weemers begonnen beiden op 8 juni 2020 aan de opleiding ‘Start je succesvolle business als virtual assistant’ en zijn sindsdien buddy’s. Aurelia werkt drie dagen per week als Market Sales Coördinator in loondienst bij een hotel. Daarnaast heeft ze zich in juli 2020 ingeschreven bij de KVK. Met haar bedrijf Aurelia Blom ondersteunt ze als virtueel assistent zelfstandige ondernemers met planning, organisatie, e-mail- en agendabeheer. Op dit moment helpt ze o.a. een opdrachtgever met de implementatie van een online reserveringssysteem. 

Esther is sinds augustus nog drie dagen per week in loondienst als Directieassistent bij een metaalbedrijf. Ze is twee dagen minder gaan werken om zich te kunnen richten op haar bedrijf PUUREsther. Daarmee biedt ze ondernemers ondersteuning als professional organizer, virtual business manager en met online marketing & social media. Esther heeft tot augustus een jaarcontract voor 3 dagen. Daardoor kan ze rustige periodes in haar eigen bedrijf opvangen en werken aan een gestage stroom opdrachten voordat ze helemaal voor zichzelf gaat. Nadeel is wel dat ze in drukke periodes zeven dagen werkt. 
Jullie werken allebei naast jullie VA-werkzaamheden in loondienst. Dus voor jullie zijn beide opties goed te vergelijken. Wat is voor jullie het voordeel van werken als zelfstandige? Esther: “Sowieso de vrijheid. Of ik op een maandag opsta om voor mezelf te werken of op dinsdag en denk ‘oh ik moet snel zijn, want om kwart voor acht moet ik bereikbaar zijn’. Alleen dat al is een enorm verschil.”  Aurelia: “Ik sluit me daarbij aan. En op je werk heb je vaak taken die afgerond moeten worden voor een bepaalde tijd. Nu heb je dat als je voor jezelf werkt ook wel, maar dan kun je dat toch anders indelen, dat is toch een stukje vrijheid. Het voordeel van loondienst is natuurlijk dat je elke maand een vast bedrag krijgt.”

Denk je dat je er straks alleen voor staat als VA en collega’s gaat missen?

Aurelia: “Er zijn meer ondernemers in de wereld en ik heb ook veel sociale contacten, dus ik maak me er niet zo druk over. Heerlijk om straks alles in m’n eentje doen!” Esther: “Het enige waar ik wel eens tegenaan loop is dat je niemand hebt die je echt kan motiveren, of die als het even tegenzit tegen je zegt ‘kom op, het komt wel goed, doe het eens zus of doe het zo.’ Dan sta je er wel alleen voor.” Aurelia: “Nee joh, dan ben ik er toch?” Esther: “Ja dan appen we inderdaad, dat wel, haha! Maar je moet het uiteindelijk toch zelf doen. Op je werk kun je nog tegen een collega zeggen ‘pak jij die taak even over, want het schiet echt niet op’. Maar verder zal ik het ook echt niet missen. Daar heb ik mijn sociale contacten wel voor.” 

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Aurelia: “Tijdens de online buddy speeddate georganiseerd door VA school. Iedereen mocht iets over zichzelf vertellen en daarna het woord geven aan een ander. Ik koos er toen voor om het woord te geven aan Esther, omdat ik het interessant vond dat zij directiesecretaresse is. Na de call nam Esther contact met mij op en sindsdien zijn we buddy’s.”

virtual assistant Aurelia Blom

Hoe vaak spreken jullie elkaar en op welke manier?

Esther: “We hebben elkaar tot nu alleen nog maar via zoom/teams gezien. En we spreken elkaar via de telefoon of per app. Hoe vaak verschilt een beetje per week. We houden elkaar op de hoogte wanneer we nieuwtjes hebben of als we vragen hebben of ergens mee zitten weten we elkaar te vinden. Hopelijk kunnen we snel eens in real life afspreken!”

Zo apart dat jullie elkaar nog nooit in levende lijve gezien hebben!

Aurelia: “Ja, we wonen allebei wel in het Zuiden, maar toch een uur van elkaar vandaan. We hadden een afspraak staan en toen kwam de lockdown. En als we geen wijn kunnen drinken heeft het geen zin om af te spreken he Esther? Haha!” Esther: “Zo is dat! En we zitten nu om en om met de dagen dat we voor onszelf werken, maar straks kunnen we misschien wel eens een dag samen gaan werken.”

Jullie zijn allebei VA, zie je jouw buddy als concurrente?

Esther: “Nee juist helemaal niet. We kunnen veel van elkaar leren en gunnen elkaar het beste. Wie weet kunnen we ooit zelf nog wel eens samenwerken.” Aurelia: “Ik zie haar absoluut niet als concurrente! Ik zou het heel tof vinden als wij ooit zouden samenwerken. Ik heb Esther zelfs aanbevolen bij een potentiële klant.” Esther: “En andersom ook.”

Hoe vullen jullie elkaar aan?

Aurelia: “Esther is een echte structuurmachine, heel handig voor een twijfelaar zoals ik.”   Esther: “Wanneer ik of Aurelia zich even onzeker voelt of er doorheen zit kunnen we elkaar goed oppeppen en elkaar motiveren.”

En hoe zit het met accountability, helpen jullie elkaar daarmee?

Aurelia: “Tijdens de opleiding wel, maar nu eigenlijk niet meer.” Esther: “Ook omdat je nu niet zo goed weet wat er bij de ander voor werk ligt en wanneer dat klaar moet zijn. Maar met de opleiding wel, toen hebben we tegen elkaar gezegd dat we voor Sinterklaas klaar wilden zijn.” Aurelia: “Nou ja, ik had gezegd dat ik voor de feestdagen klaar wilde zijn en ik bedoelde eigenlijk Kerst, maar toen zei Esther oké, 5 december’, haha!” Esther: “En we hadden per module contact. Waar loop jij tegenaan, kunnen we sparren of een opdracht samen doen?” 

Wat vind je de beste eigenschap van je buddy, wat bewonder je aan haar?

Aurelia: “Ik bewonder aan haar dat ze heel overtuigend over kan komen. Ook is zij een echte doorzetter en ze weet van aanpakken.” Esther: “Aurelia weet wat ze wil en werkt daar ook echt naartoe. Bij tegenslagen of teleurstellingen gaat ze niet bij de pakken neerzitten maar zoekt ze naar oplossingen en blijft ze doorzetten.”

VA Esther Weemers

Is er in jouw ogen iets dat jouw buddy tegenhoudt om nóg succesvoller te zijn?

Aurelia: “Het enige dat Esther nog tegenhoudt op dit moment, is haar baan in loondienst. Als zij zich daarvan losmaakt, gaat haar bedrijf nog harder groeien.” Esther: “Ik denk dat Aurelia wat meer in zichzelf mag geloven. Als ze wat meer zelfvertrouwen uitstraalt gaat ze zeker rocken!”

Wat heb je ontdekt of zelfs gedurfd dankzij de samenwerking met je buddy?

Esther: “Dankzij Aurelia zet ik door op momenten dat ik het even niet meer zie zitten. Ze weet me dan weer moed in te praten en nieuwe motivatie te geven.” Aurelia: “Ze heeft me op weg geholpen met mijn ideale klant. Daarbij denk ik, als Esther er niet was geweest, had ik mijn opleiding nu nog steeds niet afgerond.”

Zou je bedrijf er anders uit hebben gezien zonder de hulp van je buddy?

Esther: “Qua bedrijf of werkzaamheden niet denk ik.” Aurelia: “Nee, niet per se. Wellicht dat het allemaal wat langer geduurd had, maar niet anders.”

Wat bespreek je met je buddy wat je bijvoorbeeld niet zo snel met je partner zou bespreken?

Aurelia: “Als er bijvoorbeeld een uitdaging is met een klant, dan zou ik tegen mijn buddy meer in detail treden, omdat zij precies weet waar ik het over heb.”  Esther: “Het is best een proces dat je doorgaat van starten met de opleiding, het opleidingstraject en vervolgens je eigen bedrijf hebben. Dit is best een verandering en deed/doet heel veel met me. Het is fijn dat Aurelia precies weet hoe dit voelt omdat ze in hetzelfde proces zit. Daardoor kan ik altijd heel fijn mijn verhaal bij haar kwijt en kunnen we elkaar motiveren als het even tegen zit.”

Hoe zou je jullie samenwerking/ vriendschap omschrijven?

Aurelia: “Als waardevol. Het is zo fijn om iemand in de buurt te hebben die precies hetzelfde meemaakt als jijzelf.”   Esther: “Heel bijzonder hoe je uit het niets er ineens een hele waardevolle buddy/vriendin bij hebt!”

En tot slot: wat zou je je buddy graag willen meegeven?

Esther: “Heb vertrouwen in jezelf en je kunnen en het gaat helemaal goed komen! Ik ben super blij dat ik je heb leren kennen en ben enorm dankbaar voor onze samenwerking. Hopelijk tot snel!” Aurelia: “Lieve Esther, ik ben super trots op jou en nog steeds dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen. Ik wens jou een heel succesvol bedrijf toe. Dat je je dromen snel waar kunt maken. Wellicht nog belangrijker: Dat we snel ‘live’ kunnen toosten op onze successen van het afgelopen jaar!”

Wanneer je start met de opleiding ‘Start je succesvolle business als virtual assistant’ en je eigen bedrijf wilt opzetten komt er best veel op je af. Dan is het fijn als er iemand is die precies weet waar je mee bezig bent en hoe je je voelt. Daarom helpen we je bij VA school met het vinden van een business buddy, die net als jij met de opleiding bezig is. Zo kunnen jullie elkaar verder helpen, met elkaar overleggen en sparren, maar vooral: samen successen vieren!

Het is super leuk om te zien dat er vaak een enorme klik is en de meeste buddy’s ook na de opleiding contact houden. Hartstikke fijn ook, want zo sta je er bij het runnen van je bedrijf niet alleen voor. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen als VA!

Aurelia Blom en Esther Weemer bewijzen maar weer hoe waardevol een business buddy kan zijn. En dat dat het werken als virtual assistant helemaal niet eenzaam is. ‘Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen als VA’.

Tijdens onze ‘VA iets voor mij? orientatieweek’ kun je met gelijkgestemden zelf ontdekken of het vak van virtual assistant je op het lijf geschreven is. Klik hier voor meer info en om mee te doen!

De tien misverstanden over het vak virtual assistant

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Lees onze privacyverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.